APUA – miten nopeasti aika menee? Enää tämä yksi päivä jäljellä vuotta. Suurimpia stressin aiheita tänä vuonna itselle on ollut tunne kiihtyvästä ajankulusta. Tuntuu kuin edellisestäkään vuoden vaihteesta ei olisi pitkää aikaa ja vastahan vappuakin vietettiin? Vuosi on mennyt siis ihan hurjaa vauhtia, mutta onneksi vuoteen mahtuu myös paljon upeita tapahtumia, joista tietää ettei kalenterissa vahingossa ole hypätty muutamien kuukausien yli.

Erityisen iloinen olen katsoessani ajassa taaksepäin tätä vuotta ja ajatellessani kaikkia niitä upeita matkoja, jotka tänä vuonna olen saanut tehdä. Toivotaan että pian alkava vuosi pitää sisällään yhtä hienoja kokemuksia!

 photo _MG_8876_zpsbzysbyy4.png

Berliini

Vuoden ensimmäinen reissu oli nopea neljän päivän pyrähdys Berliiniin pääsiäispyhien aikaan (klik, klik, klik, klik, klik, klik). Matka ei olisi voinut paljoa täydellisempi olla. Kuvitelkaa reissu jolloin yksinkertaisesti kaikki menee putkeen. Saatiin ihan hurjasti aikaiseksi niinkin lyhyessä ajassa! Berliiniin on ehdottomasti päästävä vielä pidemmäksikin aikaa. Museot ja populaarikulttuuri vaan tuntuvat olevan tässä kaupungissa ihan omaa luokkaansa. Kuitenkin kaikista eniten ikävöin kaikkia niitä ihania ruokapaikkoja, joihin päädyttiin! Voi kun voisi joka torstai olla Markthalle 9:n Street Food Thursday tapahtumassa..

 photo _MG_8781_zpsy5umawix.png

 photo _MG_8585_zpsglugk6pd.png

Karpathos

Toukokuun puolessa välissä vietettiin kesäloman ensimmäinen viikko välimerellisissä maisemissa Karpathoksen saarella. Tämä oli muuten ensimmäinen pakettimatkani vuosiin ja jo lentokentällä ennen matkaan lähtöä muistin mistä syystä. Matkanjärjestäjän retket jätettiin siis suosiolla väliin ja omatoimisesti suunnittelemamme matka Olympoksen kyläänkin peruuntui myrskyvaroituksen vuoksi. Viikon loma aivan sesongin alussa pienellä hiljaisella saarella altaanreunalla ja rannalla makoillen tuntui siis alkuun jokseenkin raastavalta, kun töissä suorittaminen oli jäänyt päälle, mutta oli lopulta juuri sitä mitä keho ja mieli kaipasi. Vaikka Karpathos ei kohteena järin sykähdyttänytkään lähtisin siitä huolimatta mielelläni kokeilemaan jotain muuta Kreikan saarta seuraavalla kerralla. Santorini taisi olla haaveissa jo tänne lähtiessä, joten ehkä seuraavaksi sinne?

 photo _MG_9099_zpsbez9smmt.png

 photo IMG_9059_zpsd4lmrzkk.png

Hampuri

Jo toista kertaa saman vuoden aikana Saksaan? Enpä olisi välttämättä uskonut itsekään jos joku olisi vuoden alussa sanonut, että kesälomallani matkustan Hampuriin tai että juuri kyseisenä ajankohtana Hampurissa saadaan nauttia ihan oikeista hellelukemista. Mielessä taisi olla vähän erilaiset kohteet kesälomaa suunniteltaessa, mutta erinäisistä syistä johtuen vietin lopun kesälomaani kahdessa eri kohteessa. Ensimmäisenä suuntasin ystävän luokse Hampuriin ja koko reissu oli ihan täydellinen menestys! Ihan jo pelottaa milloin tämä hyvä tuuri matkustaessa loppuu. Matkan kolme kohokohtaa pääset kurkkaamaan täältä!

 photo hamburg_speicherstadt2_zpsqpqspuyj.png

 photo hamburg_1_zpsdwqirhzp.png

Nizza & Ranskan Riviera

Mielettömän hyvä tuuri matkustaessa ei loppunut vielä siihenkään, sillä seuraavassa lomakohteessani Nizzassa tapasin tärkeän ystävän kahdeksan vuoden takaa. Kiitos universumi! Kiitos Instagram ja sosiaalinen media, jonka ansiosta saimme tietää olevamme yllättäen samassa paikassa ja saimme toisiimme yhteyden kaikkien näiden vuosienkin jälkeen. Koko Nizzan loman merkitys nousi ihan uudelle tasolle tuon kohtaamisen myötä. Nizzaan lähtö jännitti alkuun kesän tapahtumien vuoksi, mutta tästäkään lomasta ei jälleen kerran puuttunut mitään. Nizzan & Ranskan Rivieran (klik, klik, klik, klik, klik) kauneus on jotain aivan käsittämätöntä. Tänne palaan aivan varmasti, enkä tule ikinä unohtamaan tätä upeaa kokemusta!

 photo sofiaf_nizza2_zpsg0aehbz9.png

 photo sofiaf_nizza5_zpsxwvy3yyk.png

 photo antibes1_zpsnqnvuicn.png

Pariisi

Sarjassamme epäsuosittuoja mielipiteitä: en vielä toisellakaan kertaa oppinut pitämään Pariisista. Matkan teemalla on varmasti osansa mielikuvaani kaupungista. Kyseessä ei siis ollut tyypillinen lomamatka, mistä johtuen pääkin lyö tyhjää tämän kohdalla. Vain vajaat kaksi kuukautta Nizzan lomani jälkeen palasin Ranskaan hyvästelemään ystävääni. Pariisi tarjosi suurelle surulle kauniit puitteet, joita ei voi olla sivuuttamatta kaupungissa käydessään. Kaiken sen kauneuden ja kohtaamieni upeiden ihmisten keskellä on vaikea käsittää miten en ole jo menettänyt sydäntäni Pariisille. Ehkä kolmas kerta toden sanoo?

 photo paris1_zpsgy9kivdn.png

 photo paris-3_zpstft91ics.png

Tallinna

Vielä viimeisenä viikonloppuna ennen joulua ehdin tehdä vuoden viimeisen ulkomaanreissun. Vaikka Tallinnassa on tullut käytyä jo niin useaan otteeseen, ettei sitä meinaa enää ulkomaanmatkaksi laskeakaan en siitä huolimatta ole ehtinyt kyllästyä siihen! Omissa silmissäni nämä näkymät eivät vanhene. Viimeksi totesinkin, että tänne pitää tulla joku kerta myös ihan kunnon ajan kanssa, eikä ainoastaan nopeasti pyörähtämään. Tallinnan ehdottomasti parasta antia ovat sen suloinen vanhakaupunki ja upeat ravintolat sekä kahvilat!

 photo tallinna_toompea2_zpszkhlpmp0.png

 photo tallinna_vanalinn5_zpsblgzy9n9.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram