Seuraavaksi olisikin vuoro jatkaa juttua Nizzan matkasta! Kuten aiemmin kirjoittelin ei matkojen välille mahtunut kuin muutama hassu päivä, mutta eipä se ainakaan menoa hidastanut. Oikeastaan nyt kun kunnolla on päässyt taas matkustamisen makuun tuntuu, että seuraava kesäloma saisi jo pian olla täällä. Talvilomaa kun ei vielä ole meikäläiselle ehtinyt kertyä. Katsotaan jos onnistuisi jonkun viikonloppumatkan kuitenkin järjestämään vielä tämän vuoden puolella.

Ranskan Riviera – mikä kertakaikkisen upea paikka. Kaikkea sitä mitä kohteelta uskalsin toivoa ja paljon enemmänkin! Paljon tuli nähtyä ja koettua, mutta jotain jäi vielä seuraavaakin kertaa varten ja se on kyllä varma, että tänne on päästävä toistekin. On onnistuneen loman merkki, kun loman lopuksi tuntuu, että kohteessa olisi voinut viettää pidemmänkin aikaa ja että sinne olisi mukava palata. Saavuttiin aikaisella sunnuntain aamulennolla Nizzaan ja lähdettiin matkatavarat hotellille tiputettuamme ensimmäisenä etsimään mukavaa lounaspaikkaa hotellin lähistöltä.

 photo sofiaf_nizza1_zpsqbcfiwhs.png

 photo sofiaf_nizza2_zpsg0aehbz9.png

Hotellimme sijaitsi Jean-Médecinin alueella, missä oli valtavasti erilaisia ravintoloita ja hienompien merkkien liikkeitä, joten ruokailu ja shoppailu mahdollisuudet olivat hotellin lähistöllä mitä mainioimmat. Hotellin sijainti muutenkin oli meidän tarkoituksiin todella hyvä, sillä hotellilta oli lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin, alle viiden minuutin matka rannalle ja bussipysäkit näppärästi kulman takana suurempien katujen Avenue Félix Fauren ja Boulevard Jean Jaurésin varrella. Gare de Nice-Ville eli Nizzan rautatieasema oli sekin kävelymatkan päässä.

Suurten katujen väliin jäävä Promenade des Anglaisin varrella oleva Jardin Albert I puisto on näyttävä palmuineen ja merinäköaloineen. Heti puiston jälkeen kaupunkia kohden kävellessä tulee vastaan avara Place Masséna aukio, jota ympäröi kauniin väriset rakennukset, jotka Nizzassa ovat väritykseltään kuin suloisia karkkeja. Kauniin värisiä rakennuksia on kaikkialla Nizzassa ja Ranskan Rivieralla, joten kannattaa pitää katse ylhäällä ja ihailla kaunista väriloistoa! Aukio ikään kuin yhdistää Jean-Medécinin ja Vieille Villen (vanhakaupunki) kaupunginosat ja sen läpi kulkee myös Nizzan ainoa raitiovaunulinja. Aukion jälkeen jatkuu Promenade du Paillon puistoalue, joka on varmaankin tunnetuin vesi-installaatiostaan, jonka lomassa pääsee kulkemaan ja vilvoittelemaan helteisenä päivänä.

 photo sofiaf_nizza5_zpsxwvy3yyk.png


Lähes poikkeuksetta suuntasimme iltaisin syömään vanhankaupungin puolelle, mutta tuliaisostokset ja paikallisiin vaatemerkkeihin tutustuminen onnistui näppärästi aivan hotellin nurkilla Jean-Medécinin puolella. Loman ainoana pilvisenä päivänä suuntasimme Rue Alphonse Karr kadulle, jonka varrella pääsi tutustumaan ranskalaisten merkkien kuten Majen ja Sandron liikkeisiin. Jälkimmäiseen olisin voinut varmasti hukuttaa vaikka koko omaisuuteni. Kiven heiton päässä kadulta ihan Place Massénan kyljessä sijaitsi myös Pariisistakin tuttu ostoskeskus Galeries Lafayette. Myös vanhankaupungin alueella oli hyvät ostosmahdollisuudet ja sieltä löytyikin parhaat tuliaiset. Rue Saint-François de Paulen varrelta löytyivät niin oliiviöljyjä myyvä Alziarin liike kuin suloisia makeisia myyvä Auer, missä oikeastaan makeisia enemmän ihastelin upean pröystäilevää sisustusta. Kadun päästä alkavan Cours Saleyan kukka- ja ruokatori oli sekin näkemisen arvoinen.

Vaikka lomasta suurimman osan vietimmekin Nizzassa ehdimme myös käymään muutamissa muissa rannikon suosituista kaupungeista, joista ajattelin kertoa sitten erikseen! Kaikkien upeiden kohteiden joukosta onkin vaikea valita omaa suosikkia, mutta lopulta Nizza vei pisimmän korren.

 photo sofiaf_nizza6_zpsqwmcsjjh.png

Nice - I will be back!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram