photo IMG_9050_zpszjwpnhdp.png

Karpathokselta on palattu jo parisen viikkoa sitten ja tänne Suomeenkin rantautuneet hyvät säät saivat lomafiiliksen jatkumaan hieman odotettua pidempään. Eipä uskoisi, että vielä on koko kesä edessä kun on saatu nauttia niin upeasta ja lämpimästä toukokuusta. Toivottavasti sama suunta jatkuu ja saadaan myös kaunis kesä! Kaunis toukokuu on pidentänyt päiviä välillä jopa yön pikkutunneille asti, mikä tarkoittaa sitä, että ainakin hauskaa on ollut ja ystäviä on tullut nähtyä varmaankin kuukauden aikana enemmän kuin koko talvena. Auringon antama energia se vaan jaksaa yllättää ja ihmetyttää joka kerta.

Aurinkoenergiaa oltiin hakemassa myös Karpathoksella, missä asteet kipusivat parhaina päivinä jo hieman yli 30°C, mutta illat olivat toki vielä toukokuun puolenvälin aikoihin viileitä. Loma oli juuri sitä mitä siltä odotinkin eli täydellinen vastakohta Berliinin intensiiviselle ja tapahtumarikkaalle pidennetylle viikonlopulle. Täällä päivät kuluivat laiskasti altaan reunalla kirjoja lueskellen, mistä sitten lähdettiin illalla syömään kohti Karpathoksen pääkaupungin Pigadian keskustaa.

 photo _MG_9066_zpsgislkfun.png

 photo _MG_9135_zpsl66jegp5.png

 photo _MG_9099_zpsbez9smmt.png

Saari on pieni ja oman lomamme ajoittuessa aivan turistikauden alkuun eivät kaikki paikat vielä olleet edes auenneet ja rakennustöitä tehtiin ympäriinsä, mikä tietysti vaikutti paikan yleisilmeeseen. Ensimmäisenä lomapäivänämme sateessa nähdessämme paikan ensimmäistä kertaa olimme jo hieman järkyttyneitä, mutta onneksi aurinko toi paikan kauneimmat puolet esille. Itse emme tätä tehneet, mutta kannattaa harkita auton vuokraamista, jotta pääsee näkemään enemmänkin saaresta. Pigadia itsessään nimittäin on hyvin pieni paikka, joka on nopeasti käyty läpi.

Pigadiasta nappasimme taksin saaren pieneen ja rauhalliseen poukamaan Amopiin, jossa oli kauniita hiekkarantoja ja upeita maisemia. Vuoristokylä Olympos jäi valitettavasti meiltä näkemättä, sillä myrskyvaroituksesta johtuen laivat eivät tehneet päiväretkeä kylään lomamme viimeisenä päivänä lauantaina, jolloin olimme sinne suunnitelleet matkustavamme ja bussit Pigadiasta Olympokseen kulkivat kerran viikossa keskiviikkona. Kylän näkemättä jääminen harmitti varsinkin, kun mitään myrskyä ei koskaan lopulta tullut vaan sää oli pilvinen ja välillä tuli tihkusadetta.

Saari ja loma olivat hyvin pitkälti sitä mitä niiltä ehdin jo odottaakin, mutta yksi asia pääsi yllättämään ja sehän on ruoka. Rakastan kreikkalaista ruokaa ja sen makuja, mutta jostain syystä useita ravintoloita kokeiltuamme tulimme siihen lopputulokseen, että Pigadiasta löytyy tasan yksi oikeasti herkullista ja hyvää ruokaa tarjoava ravintola. Ravintola Acropoliksen löysimme jo ensimmäisenä päivänä TripAdvisorin 1. sijalta ja sille tielle olisi kannattanut jäädä, mutta luonnollisesti halusimme antaa mahdollisuuden myös muille paikoille. Lomalta palattiin kuitenkin kylläisinä ja hieman ruskettuneina, sekä mikä tärkeintä: levänneenä.

 photo IMG_9059_zpsd4lmrzkk.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram