Hampurin matkaan kuului muutama ihana juttu, joista muodostui loman kohokohtia ja joita haluan suositella myös muille kaupunkiin suuntaaville. Pääsinpä toteuttamaan yhden tämän kesän suurimmista haaveistanikin Hampurissa juuri vierailuni viimeisenä päivänä, mikä todella kruunasi koko matkan. Paljon muutakin hienoa ehdimme näiden lisäksi, mutta nämä kolme olivat ylitse muiden:

 photo hamburg_alster1_zpsttrtyysj.png

Alster-järvellä purjehtien

Olin ehtinyt haaveilla koko kesän purjehtimisesta ja kehittää siitä itselleni lievästi sanottuna pienen fiksaation, josta muutama ystäväkin oli saattanut kuulla ihan vaan pari kertaa. Aiempaa kokemusta purjehtimisesta ei itseltä löydy tippaakaan, joten oli ihan mielettömän hienoa päästä kokemaan jotain täysin uutta. Kun tilaisuus tähän yllättäen tuli vastaan otin sen vastaan epäröimättä. Niin me lopulta istuttiin pienessä purkissa kaksi ummikkoa kuunnellen ohjeita ja purjehdustarinoita, kun purjehdusta harrastava ystävämme samalla laittoi venettä kuntoon.

Vaikka tuuli ei ollut kovin vahva pääsimme pienten alkukankeuksien kautta oikein sopivaan vauhtiin ainakin näin ensikertalaisen mielestä. Alster järven kauniissa vehreässä maisemassa, auringon lämmittäessä kirkkaalta taivaalta oli helppo hymyillä. Järvellä oli tuona kauniina päivänä useampikin kesäpäivästä nautiskelija. Purjeveneiden lisäksi järveltä löytyi kymmenittäin kanootteja, sup-lautoja, soutu- ja polkuveneitä sekä rannalla istuskelijoita pitkin rantaviivaa. Järvi tuntui olevan melko täyteen pakattu kaikenlaisesta vesiurheiluun liittyvästä ja muiden väistely kävi melkein työstä, mutta iloisten vastaantulijoiden tervehdykset saivat vain omankin hymyn levenemään.

Außenalster Hamburg, Germany


 photo hamburg_speicherstadt1_zpsmjnxclv9.png

Speicherstadt & Wasserschloss

Hafencityn kaupunginosassa sijaitseva maailman suurin puupaalujen varaan rakennettu varastokaupunki Speicherstadt teki todellakin vaikutuksen. Valtavan laaja alue jonka jylhä arkkitehtuuri saa tuntemaan, kuin palaisi ajassa taaksepäin. Speicherstadtissa käyskennellessä voi törmätä erilaisiin mielenkiintoisiin vanhoihin varastatiloihin rakennettuihin toimistoihin, myymälöihin ja kahviloihin. Näistä ihan ehdottomasti inspiroivimpia olisivat varmasti erilaiset toimistot. Työssä olevia ihmisiä ei tietenkään sovi lähteä häiritsemään eksymällä ties minne, mutta monessa kohtaa oli onnekseni suuret ovet jätetty auki siten, että tiloihin näki kivasti.

Alueen keskellä hieman piilossa korkeiden rakennusten keskellä sijaitsi kaunis ravintolana ja suloisena teepuotina toimiva Wasserschloss. Lattiasta kattoon tyylikkäillä teepurkeilla täytetyt seinät ja teen lisäksi ravintolan puolelta kantautuva veden kielelle tuovat tuoksut jättivät tuoksumuistiin lähtemättömän jäljen. Tyylikkäästi sisustettu ravintola, jossa teollinen henki sisustuksessa on vain luonnollinen jatkumo eikä halpa yritys kopioida tunnelmaa, tarjoaa á la carte listan lisäksi aamiaista ja lounasta. Tällä kertaa en kokeillut ravintolan tarjontaa, mutta tuon aamupalan tahtoisin ihan ehdottomasti kokeilla, sillä en keksi parempaa tapaa aloittaa päivä, kuin tässä ympäristössä.

Hafencityn kaupunginosassa sijaitsee myös 25hours Hotel Hafencity, joka tällä kertaa jäi valitettavasti sekin kokematta, mutta uskoisin sen olevan jokaiselle design orientoituneelle mielenkiintoinen kohde. Miksei myös kulinaristeille ainakin Berliinin sisaruksensa Neni Berlin -ravintolan perusteella.

Wasserschoß Speicherstadt, Dienerreihe 4, 20457 Hamburg, Germany

 photo hamburg_speicherstadt3_zpszztd4kov.png

 photo hamburg_speicherstadt4_zpshyppxrhy.png

 photo hamburg_strandpauli1_zpsabzatqzu.png

StrandPauli beachclub

Todellista kesätunnelmaa ja nuorta energiaa tarjoava StrandPauli on sekoitus jotain yllättävää ja samalla niin luonnolliselta tuntuvaa. Tällaisia paikkoja Saksassa tavallaan odottaa olevan, mutta lopulta ne kuitenkin yllättävät erikoisuudellaan ja ilahduttavat loppuun asti viedyllä konseptillaan. Jopa StrandPaulin sisäänkäynnillä sijaitseva H&M Summerstore sai vienosti hymyilyttämään ja henkkamaukan perus vaatteet näyttivät yllättävän kivoilta uudessa ympäristössä. Tarjolla ruokapuolella on drinkkien lisäksi burgereita, pizzaa ja kesäistä grilliruokaa.

Aikaisen lennon aiheuttamasta univajeesta kärsivänä sitä ihmettelee tällaisessa paikassa mojito kourassa, hiekkaa varpaissa ja palmun katveessa auringolta silmiä siristellessä tuliko sitä noustua oikeaan lentokoneeseen vai päätyikö Waikikille. Elben maisema ja vastapäätä komeileva näyttävä valtavien nostokurkien rivistö kyllä paljastaa lopulta todellisuuden. Taattu kesäfiilis jopa puolipilvisenä päivänä ja paras mahdollinen kesäloman aloitus!

StrandPauli, St. Pauli Hafenstraße 89, 20359 Hamburg, Germany

 photo hamburg_strandpauli2_zps2qtfixrn.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram