photo hamburg_1_zpsdwqirhzp.png

Hampuri pääsi yllättämään positiivisesti vaikka lataukset tosiaan oli jo aika korkealla Berliinin reissun vuoksi. Ensimmäisten päivien harmaa sääkään ei lannistanut tunnelmaa, kun pääsi tutkimaan uusia kulmia ja näkemään elämää itselle uudessa kaupungissa. Jo loman ensimmäisenä päivänä tuntui, että tässä kaupungissa on jotenkin helpompi hengittää. Ehkä kyseessä saattoi olla toki myös se, että tuolloin vihdoin tajusin olevani oikeasti lomalla. Kesä on ollut yhtä juoksua ja jokseenkin rankka. Nyt kun sain istua alas ystävien kanssa paikallisen kahvilan terassille nauttimaan myöhäisestä brunssista tunsin, kuinka suuri painolasti poistui harteilta ja pystyin kunnolla nauttimaan hetkessä olemisesta. Ei kiirettä eikä sen kummempia suunnitelmia! Tokaisinkin ystävilleni brunssin lomassa ja auringon vilkahdellessa rakennusten välistä, että "it feels good to exist" ja uskon, että tuossa hetkestä meistä jokainen tunsi samaa ja tiesi täsmälleen mitä tarkoitan.

Loppuilta menikin sitten varmaan pelkästään sillä voimalla, että tiesi olevansa lomalla. Hampurissa asuva ystäväni halusi tietysti näyttää meille myös kaupungin yöelämää – onhan se siitä jokseenkin kuuluisa. Vai oletteko aiemmin kuulleet Reeperbahnista? Ystäväni kertomien lukemattomien tarinoidenkaan jälkeen en ollut osannut ollenkaan varautua siihen kaikkeen mitä Hampruin yöelämä ja Reeperbahn todellisuudessa tarkoittaa. Jos ihan totta puhutaan olin onnellisesti sivuuttanut koko ajatuksen matkaa varatessani ja lomaa suunnitellessani. Siinä ystävien tsempatessa jaksamaan aikaisesta aamulennosta huolimatta, pitämään silmiä auki ja vielä jatkamaan seuraavaan paikkaan koin lopulta ihan uudenlaisen heräämisen, sillä olin niin ällistynyt koko paikasta. Lopulta  ystävien vielä suunnatessa kalatorille luovutin, kun itsellä oli siinä vaiheessa jo 26 valvottua tuntia takanapäin.

 photo hamburg_2_zps8uzfykzi.png

Harmaat sadepilvetkin poistuivat loppuloman ajaksi ja lomani viimeisenä päivänä saatiin nauttia jopa +30°c helteestä! En ollut ollenkaan osannut varautua niinkin lämpimiin keleihin, joten pieni vaatekaupoilla pyörähtäminen Karolinenviertelin puolella oli siinä vaiheessa jo enemmän kuin sallittu. Alueella oli paljon ihania erilaisia pikku putiikkeja ja kahviloita. Loppupäivä vietettiinkin Alster järvellä toteuttaen yksi tämän kesän suurimmista haaveistani. Tästä lisää myöhemmin, kun jaan eri postauksessa matkan kolme kohokohtaa, joista tämä oli ehdottomasti ykkönen!

Ihan totaalista ihastumista tähän paikkaan en tosin kokenut, sillä Hampuri tuntui näin turistille jotenkin hieman etäisemmältä. Onhan Hampuri kuitenkin kaupunkina pienempi ja perus turistinähtävyydet huomattavasti vähemmässä, kuin esimerkiksi Berliinissä johon sitä väistämättäkin tuli verrattua. Toisaalta viihdyin Hampurissa juuri sen konstailemattomuuden vuoksi. Keskusta-alue on lopulta melko pieni ja etäisyydet paikkojen välillä ovat lyhyitä, mistä syystä kaupunkia on helppo lähteä tutkimaan kävellen. Tänne on varmasti helppo ja hyvä palata tärkeän ystävän luokse jos ikävä iskee tai Helsingin ilma käy liian sakeaksi ja tuntuu, että siihen tarvitsee pientä helpotusta.

 photo hamburg_3_zps4cfssxq3.png

Was geht ab digga?

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram