photo _MG_8626_zpsjbvnsvf0.png

Olo on Berliinin matkan jälkeen lähes sanaton, onnellinen ja yhtä aikaa väsynyt! Juuri nyt kyllä kerrottavaa pitäisi riittää - niin paljon tuli tehtyä neljässä päivässä ja yhdessä illassa, mutten tiedä edes mistä aloittaa sillä reissu oli aivan huikea viimeistä piirtoa myöden. Kaupunki on ihan käsittämättömän upea, mutta herättää myös ristiriitaisia tunteita historiansa vuoksi. En tosiaan arvannut, että kaupunkiin voisi ihastua näin paljon. Koko Berliinissä oloaika tuli käytettyä tehokkaasti hyödyksi ja mielestäni ehdimmekin tekemään ihan valtavasti noin lyhyen ajan sisällä. Vai miltä kuulostaa reissu suoraan lentokentältä Markthalle 9 Street Food Thursday tapahtumaan, holokaustin muistomerkillä vierailu peräti kolmesti ja Neues Museumiin pääsy viiden minuutin jonotuksella? Tuuriakin taisi olla siis matkassa!

Vaikka ensimmäinen kokonainen päivä Berliinissä oli sateinen ei se meitä juuri haitannut, sillä sää ja pääsiäispyhä tarjosivat otollisen museopäivän. Näin oli toki ajatellut muutama muukin, mutta onneksi DDR -museoon jonottamisessa kesti vain puolisen tuntia ja mukana oli Airbnb -majoittajan meille lainaan jättämät suloiset sateenvarjot. Kunnon sadekin alkoi oikeastaan vasta juuri kun olimme vain parin metrin päässä sisäänkäynniltä ja museosta poistuessa sade oli lähes kokonaan lakannut - täydellinen ajoitus!

 photo _MG_8688_zpsoyenusmf.png

Loppu viikonloppu olikin onneksi aurinkoisempaa niin ei tarvinnut vuorotella kameran ja sateenvarjon kanssa. Lauantai oli reissumme ainoa päivä, kun vaatekaupat olivat auki ja jolloin pääsimme myös hieman shoppailemaan Mall of Berlin keskukseen ja kävimme inspiroivassa Voo Storessa, joka vilahtikin jo Instagramin puolella. Berliini on täynnä toinen toistaan ihanempia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Niiden sisustukseen ja yleiseen tunnelmaan on panostettu ihan erityisen paljon. Ruoka Berliinissä oli poikkeuksetta loistavaa, vaikka tunnelmaa hieman latisti paikoittain huono palvelu. Ravintoloiden ja kahviloiden kanssa meillä kävikin ihan mielettömän hyvin, sillä oltiin saatu ystäviltä ja tuttavilta todella hyvät suositukset, joiden varassa suureksi osaksi suunnistimme syömään. Ajattelin tehdä oman postauksen parhaista ruokapaikoista myöhemmin.

 photo _MG_8876_zpsbzysbyy4.png

Vaikka ensimmäisen päivän sää oli harmaa ei matkasta puuttunut väriä! Siitä pitivät huolen upeat katutaideteokset ja äärimmäisen suloiset Trabant Safarin autot! Näitä ihastuttavia pikku autoja oli lähes jokaisessa sateenkaarenvärissä ja hauskoilla kuvioilla maalattuna parkissa matkalla Checkpoint Charlielle. Muutama tällainen bongattiin myös muun liikenteen seasta ja olivat kyllä huvittava näky. Katutaidetta Berliinissä on kaikkialla, eikä se rajoitu vain rakennusten ikkunattomiin seiniin tai muurille. Ihasteltavaa riittää siis muuallakin kuin East Side Galleryn muurin muraaleissa vaikka toki sielläkin kävimme. Valitettavasi kamerasta ehti loppua akku jo ensimmäisen 200 metrin aikana mikä kyllä harmitti, mutta ne omasta mielestä parhaat graffitit tuli ikuistettua sitten puhelimen kameralla. Pituutta tuolla Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitsevalla maailman suurimmalla ulkoilmagallerialla on huimat 1,3 kilometriä. Käveltävää tässä kaupungissa riittää ja ihan kaikkea ei mekään saatu mahtumaan tälle visiitille, joten uuden reissun ohjelmaa on jo suunniteltu!

 photo _MG_8732_zpssbkhfpec.png

Oh Berlin - what have you done to me! I'm crazy for you and I can't wait to meet again. Our trip couldn't have gone any better than this. Even it was rainy on Friday it was okay since we had already decided to make it a museum day. Few other people had had the same idea though but the line to DDR-museum only took us about a half an hour. We had so much done in such a short time that I'm still amazed and a bit exhausted from it all. Berlin is such a beautiful city but it rose also some contradictory emotions due to it's history.

Saturday was the only day we had the opportunity to go shopping 'cause of the Easter holidays. Our choices for that day were the immense Mall of Berlin and the more secluded Voo Store that had many cool things and a nice coffee shop which unfortunately was fully packed when we visited the store. The food in Berlin is absolutely fantastic without a doubt and one of the best experiences we had there was the Markthalle 9 Street Food Thursday. I'm planning to make another post later about the best places to enjoy a brunch or to make a nice reservation for a dinner.

Though the first day of our trip was gray and rainy Berlin is definitely not! The cute colorful Trabant Safari cars on our way to Checkpoint Charlie and the numerous graffitis everywhere around in Berlin took care of that. East Side Gallery  and it's murals are an impressive sight with it's 1,3 kilometer length and a must for everyone visiting Berlin but there is so much more to it than just that. There is certainly much to walk about in this city and still a lot more to see, so we already started planning for our next visit! Hopefully we'll meet again soon.
Liebste Grüße, Sofia.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram