Olen käynyt Tallinnassa niin usein, etten ihan totuuden nimissä pysty enää sanomaan kuinka monesti siellä on tullut käytyä. Kuitenkin useita kymmeniä. Täällä vietettiin monet lomat lapsuudessa ja sittemmin kaupungissa on käyty lyhyemmillä päiväreissuilla tai toisinaan viikonlopunkin yli. Voisi siis luulla, että kaupunginkadut olisi syynätty läpi jo kyllästymiseen saakka. Vielä en ole päässyt kuitenkaan kyllästymään ja totesinkin viime reissun jälkeen, että Tallinnaan olisi kiva päästä pitkästä aikaa ihan kunnon ajan kanssa.

 photo tallinna_toompea1_zpsypggzsjx.png

Kaupunki muuttuu ja kehittyy koko ajan. Ihania uusia ravintoloita ja kahviloita aukeaa kuin sieniä sateella samalla kun keskustan läheisyydessä olevat kaupunginosat kilpailevat trendikkäimmän tittelistä. Tallinnassa parasta loistavan ravintola ja kahvila tarjonnan lisäksi mielestäni on kuitenkin edelleen sen vanhakaupunki.

Lähes poikkeuksetta tai ainakin aina kun aikaa on riittävästi kiipeän Lühike jalg kadun suloisia kapeita portaita pitkin Tallinnan yläkaupunkiin Toompea mäelle. Mäellä on kaksi näköalatasannetta Patkuli ja Kohtuotsa, joista jälkimmäinen Toompea mäen pohjoispuolella sijaitseva näköalatasanne on suosikkini. Sieltä avautuu upea näkymä vanhan hansakaupungin punatiilisille katoille. Näkymä on kerta toisensa jälkeen vaikuttava – säässä kuin säässä. Jopa sinä sateisen harmaana joulukuun päivänä, kun taas ties monettako kertaa kapusin mäelle.

 photo tallinna_toompea2_zpszkhlpmp0.png

 photo tallinna_toompea3_zpsldoold8x.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram