Vaikka itselle lopulta juuri Nizza tuntui kaikista kiehtovimmalta kohteelta löytyi Ranskan Rivieran varrelta vielä tämä yksi pienempi paikka, johon olisin mahdollisesti ihastunut vieläkin enemmän, mikäli siellä olisi ollut mahdollisuus viettää siellä vähän enemmän aikaa.

 photo villefranche1_zpsr2fgbaxr.png

Villefranche-sur-Mer

Villefranchessa tuli lopulta käytyä kolmekin kertaa, mutta kaikki vähän lyhyempiä vierailuja. Paikka sijaitsee lyhyen juna-/bussimatkan päässä Nizzasta. Jotenkin tämä suloinen ja jokseenkin hiljainen paikka kiehtoi kiireettömällä tunnelmallaan. Vastaava tunnelma löytyy varmasti muistakin saman kokoisista paikoista rannikon varrelta. Nizzasta kotoisin oleva, mutta Pariisissa asuva ystäväni naureskelikin, miten useimmat maan pääkaupunkilaiset pitävät Ranskan Rivieran alueen ihmisiä jokseenkin laiskoina. Paikalliset ovat kuulemma omaksuneet löysäilyn taidon ja herkullisten ruokien salat rajan toiselta puolen. Täällä se kiireetön tunnelma todella välittyi, mutta ei itselleni kylläkään mitenkään negatiivisena laiskuutena. Ainakin lomalaisena tästä tunnelmasta nauttii toden teolla ja sitä osaa arvostaa!

Villefranchen pieni ranta on Nizzan kivirannasta poiketen hiekkaa, joten suunnattiin eräänä iltapäivänä tänne viettämään rantapäivää. Pakattiin aamulla valmiiksi rantatavarat mukaan ja viihdyttiin rannalla aina auringonlaskuun saakka uiden, kirjoja lueskelleen ja välillä torkahdellen. Lomalaiset omaksui siis nopeasti tämän paikan tahdin! Vielä olisi kiinnostanut päiväretki täältä kävellen esimerkiksi Cap Ferratiin tai kauniiseen Villa Ephrussi de Rotschildiin, mutta auringonlaskun jälkeen oli jo aika suunnata hotelliin ja suihkun kautta syömään. Jäipähän syitä poiketa toistekin tähän kauniiseen paikkaan!


 photo villefranche4_zpsl3hjy2m2.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram