Neljäs kohteemme Ranskan Rivieralla ja viimeinen pysäkki ennen rajan ylittämistä ja Italian puolelle siirtymistä. Tosiaan – päädyttiin lopulta pienenä bonuksena käymään Italiankin puolella! Fiksumpi olisi hoitanut nämä kaksi kohdetta samalla kertaa, mutta meidän reissut tuli jostain syystä järkeiltyä siten, että nämä hoidettiin eri päivinä.
 photo menton1_zpszqvjtx74.png

Menton

Mentonin kohdalla meillä kävi ikävästi siten, että taisimme jäädä liian aikaisella pysäkillä bussista pois vaikka olimme erikseen kuskilta kysyneet missä kohtaa kannattaisi jäädä. Kaupunkia nimittäin usein luonnehditaan Ranskan Rivieran kauneimmaksi kaupungiksi ja näin varmasti onkin, kun jää kyydistä aivan viimeisellä mahdollisella pysäkillä vanhankaupungin lähellä, missä maisemat todennäköisesti ovat melko erilaiset. Oltiin täällä vähän hukassa, sillä etukäteen puhelimeeni lataamani kartta alueesta oli yllättäen poistunut. Pyörittiin siis lopulta täällä vähän tyhminä ja tietämättöminä, mutta ihan oma moka, että hienoudet täällä jäi näkemättä. Kenties toisella kertaa ja parempien karttojen kanssa? Note to self: hanki Lonely Planetin Provence & the Côte d'Azur opas ensi kertaa varten.


 photo ventimiglia1_zpso9cdxg9v.png

Ventimiglia

Oltiin aluksi ajateltu jättää Italia tällä reissulla väliin ja keskittyä sen sijaan Ranskan puolella oleviin kohteisiin. Nizzalaisen ystäväni ja tämän perheen suosituksista johtuen päätimme kuitenkin vaihtaa suunnitelmia vielä kerran ja niinpä perjantai aamupäivästä suuntasimme Gare Nice-Villen asemalle ostamaan junalippuja Ventimigliaan. Lipun sai onneksi helposti ostettua automaatista, sillä jono lipunmyynnissä oli todella pitkä. Juna oli todella täynnä ja jouduttiinkin ensin seisomaan melko pitkään ennen kun saatiin istumapaikat. Muutama muukin oli siis päättänyt ottaa suunnan kohti Ventimigliaa ja sen ruokamarkkinoita.

Halvempi ruoka Italian puolella saa ihmiset Ranskan puolelta suuntaamaan säännöllisesti markkinoille Ventimigliaan. Suuri halli olikin täpötäynnä tuoreita herkullisen näköisiä hedelmiä ja vihanneksia. Markkinat jatkuivat hallin ulkopuolelta vaate- ja ruokapuolen tarjonnalla pitkin valtavan pitkää rantakatua. Tarjolla oli pahvitauluun kiinnitettyjä Rolexeja ja merkkilaukkuja lakanoiden päälle aseteltuna. Sanomattakin kai selvää, että tällaisilla markkinoilla kaupat jäivät tekemättä ja suunnattiin mahdollisimman nopeasti pois markkina-alueen tungoksesta rannalle kävelylle. Viikon lomaan Ranskan Rivieralla saa siis helposti mahtumaan myös visiitin Italian puolelle ja markkinat on varmasti hyvä käydä hyödyntämässä, mikäli loman aikana meinaa suorittaa ruoanlaiton itse.


 photo ventimiglia2_zpskjdxautr.png
Vielä jäi siis näkemättä ainakin Cannes, Grasse, Saint-Tropez, Marseille ja varmaan vaikka mitä muutakin mielenkiintoista tuolta vielä löytyisi ajan kanssa. Koko reissun tietysti kruunasi paikallisen ystäväni tapaaminen. Edellisestä kerrasta olikin ehtinyt vierähtää jo kuusi vuotta, kun kävin Pariisissa poikia moikkaamassa. Mikä tuuri, että satuimme molemmat olemaan Nizzassa lomalla samaan aikaan. Minä turistina ja hän tapaamassa vanhempiaan. Suunnitelmia seuraavaa vierailua silmällä pitäen tehtiinkin jo jonkun verran. Mielenkiinto palata on siis melko voimakas!

Tällä kertaa tosin oli myös puhetta, että vastavuoroisesti olisi poikien aika käydä täällä Suomessa. Pitääkin siis alkaa tutkimaan mitä kaikkea mielenkiintoista poikien Suomi vierailulle voisi suunnitella! Ainakin porot ja Lappi on listalla varsinkin, kun itse allekirjoittaneeltakin on tuo jälkimmäisenä mainittu jäänyt näkemättä – toivottavasti siis jo tänä talvena!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram