photo _MG_8847_zpsxqo7265d.png

Viimeistä viedään Berliini -postauksien osalta ja tällä kertaa vuorossa on Berliinin varmaankin kuuluisin kirpputori! Kävimme sunnuntaina auringon vielä paistaessa ja mukavasti lämmittäessä Mitten kaupunginosassa sijaitsevalla suurella Mauerparkin kirpputorilla (Bernauer str. 63). Alue on valtava ja katseltavaa riittää useaksikin tunniksi vaikkei ostoaikeissa olisikaan. Paikanpäällä voi piipahtaa myös nauttimaan virvokkeista ja street food tyyppisestä pienestä purtavasta.

Hieman alle puolet kirpputori alueesta näytti olevan uutta tavaraa siististi aseteltuna turisteille houkuttelevasti, kun taas vanhan tavaran puolisko oli täynnä tavaraa rönsyileviä pahvilaatikoita. Mitä et täältä löydä, et todennäköisesti tarvitse. Oikeita aarteita ja löytöjä täältä voi varmasti tehdä jos on aikaa ja jaksaa koluta jokaisen nurkan laatikot läpi. Tavaraa löytyy isommista huonekaluista lähtien aina golfbageihin ja vanhoihin silmälasinkehyksiin. Kaiken tavaranpaljouden keskellä oli ihana huomata kuinka innoissaan ihmiset etsivät itselleen hyödynnettäviä tuotteita vanhojen tavaroiden joukosta. Kierrätyskulttuuri tuntuisi olevan Berliinissä vahvasti läsnä ainakin kahviloiden sisustuksissa, mutta uskoisin myös etenkin monien nuorten etsivän täältä ja monista upeista second hand huonekaluliikkeistä puuttuvia huonekaluja sisustukseensa.

Kirpputorin viereisessä puistossa pysähdyimme hetkeksi kuuntelemaan saksaksi esiintyvää bändiä, joka oli kerännyt jo monta uteliasta kuuntelijaa seuraamaan puoliympyrään, joka lopulta bändin hyvän musiikin ja fiiliksen ansiosta kasvoi kokonaiseksi. Ihmisten tanssiessa iloisen musiikin tahtiin ja auringon lämmittäessä oli helppo kuvitella viettävänsä vaikka jokainen sunnuntaiaamunsa samalla tavalla. Salaa aloinkin haaveilemaan jo paluusta tänne vaikka hieman pidemmäksikin aikaa. Olisi mukava viettää kaupungissa vaikka kokonainen kuukausi opetellen kieltä ja tutustuen paikkoihin, niin kovasti siihen ihastuin!

 photo _MG_8797_zpssvnlw8sh.png

 photo _MG_8862_zpsiepnhj8o.png

 photo _MG_8845_zpscnstpcnu.png

 photo _MG_8842_zpsuojmykrd.png

 photo _MG_8860_zpsvq2trsfa.png

 photo _MG_8861_zpschd9sbe0.png

 photo _MG_8854_zps78cetkwo.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram