Viimeiseen asti kieltäydyin uskomasta sitä todeksi. Varsinkin vielä ennen oman kesäloman alkua vaikka merkit siitä olivat jo tuolloin selkeät. Syksy on täällä, mutta nyt otan sen jo vastaan rauhallisemmin mielin. Alkuun syksyn rauhallisempaan rytmiin oli todella vaikea siirtyä tapahtumarikkaan kesän jäljiltä. Yleensä otan elämänmuutokset rauhallisesti ja annan asioiden tapahtua omalla painollaan.

Tänä syksynä iski kuitenkin ensimmäistä kertaa ahdistus syksyn hitaasta temmosta, joka tuntui vauhdikkaan kesän jälkeen pitkästyttävältä ja lopulta olo oli todella aikaansaamaton. Aika valuu hukkaan, vuodet vierii ja oma elämä tuntuisi rullaavan paikoillaan siinä samassa tilanteessa, missä vuosi sitten oltiin. Ei sillä, että tämän hetkisessä tilanteessa olisi paljon valittamista, mutta pyrkimys eteenpäin ja halu kehittyä ja kasvaa on nyt suurempi kuin koskaan. Nyt onkin siis aika ottaa syysmasistelun sijasta ryhtiliike ja tehtävä tosissaan töitä niiden isompien haaveiden eteen - ensiaskeleet on jo otettu. Siihen asti on kuitenkin hyvä muistaa nauttia niistä syksyyn kuuluvista pienemmistä asioista. Alla muutama pikku juttu, joilla omaa syksyäni olen piristänyt.

 photo sofiaf_villasukka2_zpshrxczdce.png

Ensimmäinen virallinen syksyvaihteelle vaihtamisen merkki omalla kohdallani oli uusien villalankojen hankkiminen ja sukkien neulomisen aloittaminen. Värivaihtehtoja luvattoman kauan punnittuani löysin lopulta mielestäni koko viiden metrin seinän peittävän lankahyllyn parhaat helmet! Enää odottelen, että vanhat valmiiksi taipuneet bambukutimet naksahtaisivat poikki, jotta pääsisin upgreidaamaan hiilikuituisiin. Aurinkoinen vapaa sunnuntai meni ohi sisällä sukkaa kutoen, mutta onnistumisen tunne on 100%, kun päivän päätteeksi jäljellä on enää sukan kärki.

Syksyä kohden kesän aikana terassilla nautitut viini ja drinkkiherkut vaihtuvat teen juomiseen. Teen tuomat terveysvaikutukset taitavat lopulta viedä voiton suhteessa viiniin, joten ei kun kohti terveellisempiä elämäntapoja teen voimin! Pieni piipahdus Théhuoneella voisikin piristää syksyä entisestään. Olen jonkin aikaa haaveillut heidän todella kauniista värikkäistä japanilaisista teepurkeista.

 photo sofiaf_teaflower2_zps0xihp529.png

Vaan mitenkäs kävi siellä lenkkipolulla viihtymisen kanssa? Kolmen viikon tauko lenkkeilyyn ja muuhun urheiluun muutti lomailijan lapamadoksi, vaikka reippaana loman alussa vielä lenkkeilin Alster järven ympäri nyt lähinnä pohdin mistä löytäisin kohtuu hintaisen kuntosalin, jossa pääsisin lämmittelemään kylmästä täriseviä luitani rentouttavalle joogatunnille. Kasvoja vasten hakkaava viima kun ei oikein innosta. Kuntosalin kehonhuoltotunneilta opitut jutut on nyt kuitenkin otettu kotikäyttöön tositarkoituksella.

Sain vihdoin hankittua kirjastokortin muutama viikko sitten! Innostuksen määrästä kertonee jotain se, että opin kahdessa päivässä kortin 14 numeroisen sarjan, jota kirjaston verkkopalveluun kirjautuminen vaatii. Lukulistoja ja varauksia onkin kertynyt jo sen verran, että loppu vuosi pitäisi olla luettavien kirjojen osalta selvää kauraa. (Lukuvinkkejä täältä, täältä ja täältä.) Siinä innostuessani varailin sitten kaikkea mielenkiintoista, joista yllättäen JHT: musta lammas varaus jäi kutkuttelemaan kaikista eniten. Nyt pitäisi vaan jaksaa odottaa, että kaikki 85 kirjan ennen minua varannutta lukisivat sen nopeasti.

 photo _MG_7018_zpslncpdeoz.png

Granaattiomenat kauppojen hedelmä ja vihannes osastoilla kielivät mielestäni jo jostain paljon vakavammasta, kuin syksystä, mutta ihan vielä ei ole sen aika eihän? Nyt saa vielä nauttia viikunoista ja jospa jostain vielä saisi kanttarellejakin tämän herkullisen reseptin toteuttamiseen.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram