photo asuntomessut2016_2_zpsrbdeqwct.png

Asuntomessuista on jo aikaa, mutta toisaalta näin syksyllähän useimmilla se pesänrakennusvietti iskee, joten vaikka postaus nyt muuten tuleekin vähän myöhässä on se silti mielestäni ajankohtainen. Kesän aikana ehdin siis piipahtamaan myös Seinäjoen Asuntomessuilla. Tänä vuonna ajattelin jättää messut kokonaan väliin, sillä pelkkien messujen vuoksi Seinäjoelle asti matkustaminen ei ajatuksena houkuttanut. Yhdistettiin messut kuitenkin mökkiviikonloppuun Seinäjoen lähistöllä, joten lopulta päädyin minäkin paikalle siis. Kamera ja objektiivit kaivettiin naftaliinista ja vara-akku valmiiksi ladattuna startattiin kohti messuja. Ensimmäistä kuvaa ottaessa se karu totuus sitten valkeni – muistikortti puuttui! Onneksi ystävällä oli mukana oma järkkäri, mutta kyllä harmitti siitä huolimatta. Taisinpa vahingossa myös omia ystävän kameran koko messujen ajaksi, kun innostuin uuden Nikonin kuvanlaadusta. Eipä siis ollut iloa omista Canonin ylimääräisistä objektiiveistakaan siinä vaiheessa.

 photo asuntomessut2016_1_zps1fwbzsta.png

No nyt kuitenkin itse asiaan. Seinäjokea yhtään tuntematta, en osaa sen tarkemmin kommentoida Pruukinrannan messualueen sijainnista suhteessa muuhun kaupunkiin. Alueen vieressä oleva Kyrkösjärven Tekojärvi pääsi erikoisuudellaan sen sijaan yllättämään. 14 hehtaarin messualueella oli tänä vuonna yhteensä 43 kohdetta, joista jätimme väliin muutamia aikataulun vuoksi ja loppua kohden väsymykselläkin oli osansa asiaan. Rakentaminen ja etenkin sisustaminen tuntui olevan hillitympää viime vuoden Vantaan Kivistön messuihin verrattuna, mutta tietysti mukana oli myös Pohjanmaalle tyypillisiä piirteitä, jotka toivat oman lisänsä. Yllättävää monessa kohteessa oli myös se, että keittiö ja yhteiset oleskelutilat oli sijoitettu kaksikerroksisten rakennusten ylempään kerrokseen. Itse tuota vähän vieroksun, mutta näin kohteissa saatiin kaunein näkymä Kykösjärvelle avautumaan yhteisten tilojen ikkunoista.

Tämän vuoden asuntomessut ei itselleni tarjonnut mitään valtavia vau-elämyksiä, mutta muutama omaan makuun oleva helmi joukosta löytyi kuitenkin ja tietysti useissa kohteissa pienemmät asiat viehättivät. Muutamasta suosikista siis luvassa lisää kuvia myöhemmin!

 photo asuntomessut2016_4_zpsqnvyu9ec.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram