Kuluvan vuoden Asuntomessuilla eniten viehättivät hyvin minimalistiset kohteet, joissa mielikuvitukselle jäi tilaa täyttää vähän liiankin tyhjiltä tuntuvat tilat omilla rakkailla huonekaluilla ja esineillä. Kolmen kärkeen mahtui kuitenkin myös aika suora vastakohta näille minimalistisille upeuksille, jossa pienimmätkin koriste-esineet olivat jo löytäneet paikkansa. Kyseessä on siis tietysti Kannustalon kohde 24 Pohjanmaa, joka on taitavan Helena Karihtalan sisustama.

 photo asuntomessut2016_6_zps8ptjc2xs.png

Kannustalon asuntomessukohteen inspiraationa on toiminut perinteinen pohjalaistalo, joka on kuitenkin saanut uuden tälle vuosikymmenelle tuodun raikkaan ilmeen. Talo Pohjanmaan perinteinen punainen tupa ulkonäkö hämää ensinäkemältä, kunnes silmä tottuu ja havaitsee modernit piirteet. Sisällä yllätys vasta odottaakin! Ensimmäisenä katse kiinnittyy olohuoneen kauniisiin korkeisiin ikkunoihin, joissa on mustat puitteet ja karmit. U-P-E-A-T! Olohuoneen kohdalta on kuitenkin siirryttävä eteenpäin, sillä jono takana alkaa kyllästyä vuoronsa odotteluun minun ihastellessa sydänsilmäemojina noita upeita ikkunoita. Onneksi on kuva, jota voi myöhemmin kotona pällistellä haaveillen omasta talosta ja upeista ikkunoista. Talo Pohjanmaan kiintokalusteissa on muutenkin käytetty rohkeasti ja paljon mustaa, mikä viehättää ainakin allekirjoittanutta. Täällä sanotaan ei kiitos kokovalkoisille sisustuksille!

Toinen asia ikkunoiden jälkeen, mihin kohteessa kiinnittää huomionsa on sen kodikkuus. Heti sisään astuessa tuntuu, kuin talo olisi jo asuttu ja kohteesta huokuu välitön lämmin tunnelma. Tässä kohteessa yhdistyvät taitavasti nostalgiset ja modernit sisustuselementit. Sisustuksen kerroksellisuus onkin mielestäni se, mikä tekee sisustuksesta kodikkaan ja tässä kohteessa siinä oli mielestäni onnistuttu mainiosti. Mustan ja valkoisen toisinaan liian kovaksi jäävä kontrasti on onnistuneesti pehmennetty lämpimillä puunsävyillä ja kasveilla. Perinteisen pohjalaistalon ja modernin liitto on kiehtova vaikka kaikki ratkaisut eivät tunnukaan ihan omilta. Inspiraatiota tämä kohde on kuitenkin pullollaan! Kohteen kodikkuudesta kertonee jotain sekin, että salaa edelleen haaveilen pääseväni päiväunille yläkerran makkariin, jonka tummat sävyvalinnat tekevät siitä pesämäisen houkuttelevan.

 photo asuntomessut2016_5_zpsmhifn6ci.png

 photo asuntomessut2016_8_zpsfcvckvim.png

 photo asuntomessut2016_4_zpsqnvyu9ec.png

 photo asuntomessut2016_7_zpsbp9kgfoo.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram