Champagne Risotto
tiistai 18. elokuuta 2015Viime viikolla kokkasin oikein pitkään ja hartaasti, sillä kyseessä oli yksi suosikki ruoistani shampanjarisotto! Tällä kertaa lisäsin mukaan vielä isän keräämät kanttarellit ja voin vaikka vannoa, että itse tehty ruoka ei ole koskaan ollut näin herkullista. Olen ihan hulluna shampanjarisottoon sekä kanttareilleihin joten tämä ruokalaji oli ihan mieletön kokemus. Shampanjarisotto sopii mainiosti myös juhlavempiin tilaisuuksiin ja mikä parasta se on äärimmäisen helppo valmistaa suuremmallekin porukalle. Ainoa miinus puoli onkin sitten ruoan valmistumisaika, mutta hyvää odotellessa voi nauttia vaikka lasillisen shampanjaa samalla kun muistaa vain sekoittaa risottoriisiä tarpeeksi usein.
Shampanjarisottoon kahdelle tarvitset:
300g risottoriisi
1 punasipuli
5dl shampanjaa
5dl kasvislientä
parmesaania
kanttarelleja
tuoretta rosmariinia
Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota sipulia kasarissa muutama minuutti. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää riisi sipulin kanssa ja lisää kuullotettuun riisiin kauhallinen kiehuvaa lientä. Tässä vaiheessa lisätään myös noin puolet shampanjasta. Kun neste on imeytynyt, lisää kuumaa lientä aina kauhallinen kerrallaan ja muista sekoittaa säännöllisesti. Lisää lopuksi loppu shampanjasta ja voinokare. Nesteen imeytyminen kestää n. 18min. Kanttarellit paistoin erillisellä pannulla ja sekoitin joukkoon lopuksi. Tarjoile parmesaanin, tuoreen rosmariinin ja shampanjan kanssa!
Lähetä kommentti