photo 19-11-2015_zpstcjqqhwy.png

 1 / 2 / 3
4 / 5 / 6
7 / 8 / 9

Taas on listaan kerääntynyt valtama määrä mielenkiintoisia kirjoja, jotka haluaisin lukea ja ajattelinkin jakaa nyt nämä tämän hetken kiinnostavimmat kirjat kanssanne. Eilen kiertelin taas itselleni tuttuun tapaan kirjakaupassa aikaa tappaen ennen kuntosalia ja päätin vihdoin toimia muutaman kirjan osalta, jotta ne ennättäisivät perille ennen joulua. Joululahjani itselleni on nyt siis hankittu, niin on tosin muidenkin lahjat tänäkin vuonna. Eipähän tarvitse pahoittaa mieltään enää joulunkiireissä pitkistä kassajonoista tai naapurin jouluvaloista ;)

Kiertelen melko usein ihastelemassa kirjakauppojen uutuuksia ja viimeaikoina olen kiinnittänyt aivan erityisesti huomiota upeisiin graafisiin kirjankansiin. Näin päätyivät listalleni sekä Harper Leen Kuin surmaisi satakielen sekä Amin Maaloufin Valon puutarhat. Nämä kirjat erottuivat edukseen siinä kaikkien muiden kirjojen sekamelskassa. Amin Maaloufin kirjaan silmäni ovat eksyneet varmasti jo useammankin kerran, mutta näin viime perjantaisen Pariisin tragedian jäljiltä sen takakannen kuvaus tuntui entistä koskettavammalta. Kyseessä on nimittäin profeetta Manin ajattelusta ja manikealaisuudesta kertova kirja. Takakannessakin mainittuun sanomaan, jonka mukaan uskonnon nimissä ei pidä sotia voi varmasti moni meistä yhtyä.

Uutuuskirjojen kekseliäät kirjankannet ovat kauniita, mutta itselleni impressionismi taidesuuntauksena on varsinainen henkireikä. Impressionism - Reimagining Art kirjaa selatessa mieli tyhjentyy kaikesta turhasta ja stressaavasta ja sen korvaa kauniit värit ja kuvat. Näiden katseleminen on itselleni siis jonkinlaista meditaatiota, puhdistavaa ja vapauttavaa. Voisin tuijotella näitä maalauksia loputtomiin.

Myös erilaiset selfhelp kirjat lupaavat samanlaisia tuloksia hieman pysyvämmin, kuin mihin olen jo päässyt suurten impressionismin taiteilijoiden maalauksia katsellessani. Gretchen Rubinin Onnellisuusprojekti onkin varmasti monelle tuttu, mutta valitettavasti itseltäni vieläkin lukematta. Alkuvuodesta Rubinilta tuli myös uusi kirja Tee siitä tapa, joka kuulosti myös hyvin mielenkiintoiselta. Toistaiseksi kaikki selfhelp -kirjat ovat kuitenkin jääneet kaupan hyllylle sillä suhtaudun niihin vielä kovin skeptisesti, mikä romauttaa tuotteen hinta laatusuhteen tämän lukijan näkökulmasta. Tosin englantia lukevat saavat itsensä onnellisiksi melkein kympin halvemmalla, kenties tässä vastaus. Samasta syystä on syksyn mittaan paljon hypetetty Konmari kirja jäänyt hankkimatta. Kirjan sanoma kieltämättä kiinnostaa, mutta luettuani muutaman arvostelun kirjasta en todellakaan koe voivani analysoida jokaisen omistamani esineen sielunmaailmaa, ehkä pitäisi?

Syksyn tultua on teen kulutus lisääntynyt ja tämä syksy on tuonut mukanaan myös mielenkiinnon japanilaista teeseremoniaa kohtaan. Kenties näistä syistä Emmi Itärannan Teemestarin kirja kiinnitti huomioni. Tarina sijoittuu tulevaisuuteen, jossa eletään veden säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Jostain syystä teemestarin taitojen opettelu fiktiivisen ja futuristisen kirjan kautta ei kuulosta läheskään yhtä hullulta, kuin sukkien tunteiden ajattelu.

Viimeisenä vielä ammattipaheeni eli ikuinen sisustuskirjojen perään itkeminen. Ihan mahdottoman suuria opuksia mahdottomiin hintoihin. Tänä syksynä olen kuitenkin törmännyt jo kahteen budjettiin menevään mielenkiintoiseen sisustuskirjaan. Ensimmäinen on tietysti lähes Konmarin tavoin hypetetty The Kinfolk Home ja toinen väreiltään harmoninen ja rahoittava Monochrome Home. Ei varmaankaan ole mitenkään epäselvää, minkä kirjoista tilasin lopulta omaksi joululahjakseni?

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram