photo _MG_7259_zpslbe2pmr9.png

Nyt kun lihatonviikko haasteen reseptikokeilut on jaettu ajattelin jakaa muutaman faktan ruokailutottumuksistani, ties vaikka joku saisi näistä inspiraatiota:

Aiemmin en tajunnut syödä aamupalaa, sillä en aamutokkurassani ole kovinkaan nälkäinen. Olen kuitenkin parantanut tässä tapani ja joka aamu valmistan itselleni marjasmoothien, johon lisään chia -siemeniä ja msm-jauhetta. Nopea ja tarpeeksi kevyt aamupala, joka pitää nälän poissa sopivasti lounaaseen asti. Hitaampina vapaapäivien aamuina ehdin sitten syödä jo vähän muutakin.

Teen joka päivä itse ruokaa enkä lähes koskaan syö kahtena peräkkäisenä päivänä samaa. Eineksistä en pidä, mutta välillä laiskan hetken iskiessä saatan ostaa suosikki pakastepizzani. Inspiraatiota kokkailuihini haen erilaisista haasteista kuten juuri edellis viikon lihattomasta teemasta.

Kierrättäminen on minulle osittain vieläkin suuri mysteeri, mutta sen sijaan osaan hyvin suunnitella viikkojeni ruoka-annokset siten, että biojätettä syntyy minimaalisen vähän jos ollenkaan ja koenkin tästä  aiheesta välillä ihan naurettavan suuria paineita.

 photo _MG_4976_zps34e8a8c9.png

En omista lainkaan mikroa enkä sellaista oikeastaan koskaan kaipaa, sillä en erityisemmin pidä uudelleen lämmitetystä ruoasta. On tähän muutama poikkeuskin onneksi, että edes joskus on päivän ruoka valmiina edelliseltä ruoanlaitto kerralta.

Harvoin kiellän itseltäni mitään ruokaa tai herkkuja ja toistaiseksi se onkin toiminut suhteellisen hyvin. Myönnän että varsinkin suursuosikkiani suklaata tulee syötyä liian usein. Espanjassa asuessani söin huomattavasti terveellisemmin, sillä varsinkin hedelmät siellä olivat edullisempia.

Ruoanlaitossa luotan hyvin pitkälti raaka-aineiden hyvään laatuun ja vaikeiden reseptien kanssa tarkkaan ohjeen seuraamiseen. Tuskin olisin onnistunut macaron -leivoksissa ensi yrittämällä ellen olisi koitosta varten tehnyt ensin valtavaa taustatyötä ja sitten hankkinut kunnon keittiövälineitä kuten vaakaa.

 photo DSC_0555_zpshgi9hm81.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram