photo _MG_7378_zpszir3v0lo.png

No nyt tuli vihdoin viime perjantain kunniaksi kokeiltua sitruunapastakin. Aiemmin olen kokeillut sitruunapastaa eri reseptillä, mutta tämä Hanna G:n jakamalla reseptillä tuli kyllä niin paljon herkullisempaa! Sitruunapasta oli lihattoman viikkoni viimeinen uusi reseptikokeilu ja täytyy kyllä sanoa, että viikko oli melkoinen menestys näiden uusien reseptien osalta. Sitruunapastaa tulee varmasti tehtyä toistekin, ensi kerralla toivottavasti ystävien kanssa. Jää tuosta reseptiin kuuluvasta valkoviinistä sen verran ylimääräistä, että kiva se olisi nautiskella hyvässä seurassa! Pienempikin pullo siis riittää, mikäli ruokaa valmistaa vain yhdelle, mutta nyt käytettiin mitä kaapista löytyi.

 photo _MG_7351_zpscklrvpys.png

Sitruunapasta:

sitruunan raastettu kuori
3rkl        sitruunanmehua
voita
1dl         valkoviiniä
timjamia
1,25dl    kuohukermaa
50g        parmesaania raastettuna
mustapippuria & suolaa
tuoreita yrttejä
pasta

Huuhtele sitruuna huolella ja raasta sen kuori.  Sulata voi pannulla ja lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu, keitä minuutin verran. Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta jälleen minuutin ajan. Lisää kerma ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää tässä vaiheessa myös timjaminoksia. Anna seoksen olla pannulla 5-7 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Keitä tällä välin pasta. Kastikkeen saettua ongi timjaminoksat pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös puolet parmesaanijuustosta. Nosta al denteksi keitetty pasta kastikkeen joukkoon pannulle ja sekoita. Annosten päälle voit lisätä loput parmesaanista ja tuoreita yrttejä esim. salviaa.

 photo _MG_7359_zpsset4r7zo.png
 photo _MG_7387_zpswsn9kdg2.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram