photo _MG_7321_zpslhak77yt.png

Päätin osallistua monelle varmasti esimerkiksi Facebookin kautta tuttuun lihattomaan viikkoon, sillä kuin huomaamatta on lihansyöntini lisääntynyt syksyn myötä. Varsinaisesti lihaton viikko tai edes kokonainen kesä ei siis ole mitenkään uusi juttu, mutta tämä vuodenaika, kun keho kaipaa lämmintä ja raskasta ruokaa sen sijaan on vähän poikkeuksellisempi omiin ruokailutottumuksiini nähden. Lisäksi halusin haastaa itseäni löytämään uusia kasvisruokia vaikka myönnettäköön, että ensimmäisenä kävi mielessä avokadopastaa, jota on nyttemmin tituleerattu myös tylsimmässä ruoaksi. Itse en ole vielä monen vuodenkaan jälkeen saanut tarpeekseni. Varaslähtö lihattomaan viikkoon otettiinkin sunnuntaina kyseisellä herkulla!

 photo _MG_7326_zpskiq4x8ri.png

Kuin tilauksesta iskin työpaikalla silmäni herkulliseen kasviscarbonara ohjeeseen edellisellä viikolla. Carbonaran herkullisen kermainen kastike on aina houkutellut, mutta varsinaisesti sen muut maut eivät ole olleet itseäni varten. Sen sijaan tämä kasvis versio on varmasti tullut jäädäkseen omaan ruokalistaani. Juuri tällaista ruokaa mieleni kaipaa näin syksyisin. Tämä tuhdimpi pasta taitaa kuitenkin olla vain erityisiä herkutteluiltoja varten! Resepti on variaatio Pete Latun Köökki lehdessä jakamasta ohjeesta ja tällä reseptillä ruoasta tuli kyllä ihan äärimmäisen herkullista eli kiitos vaan Pete! Kyllä vähän jäi kuitenkin harmittamaan, että tämä herkullinen resepti, joka alkujaan sisälsi superherkkuani kanttarelleja ilmestyi näin reippaasti sesongin ulkopuolella. Onpahan syy odottaa taas ensi kesän loppua ja syntyihän tästä myös herkullinen variaatio!

Kasvis carbonara (4 annosta)

2 kpl   herkkusieniä
1/2 tl   suolaa
1         sipuli
2         valkosipulinkynttä
8         aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl    voita
2         kananmunaa
2 dl     kuohukermaa
2 dl     raastettua parmesaanijuustoa
mustapippuria ja suolaa
400 g  nauhapastaa
tuoreita yrttejä

Puhdista sienet ja leikkaa ne pineiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, sekä viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna pinnoitettu pannu ja kuullota sipulit ja valkosipuli voissa. Lisää joukkoon sienet ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kananmuna, kuohukerma ja parmesaaniraaste kulhossa. Sekoita joukkoon sipuliseos ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kananmuna-kermaseos al denteksi keitetyn pastan joukkoon. Hienonna päälle tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa.

 photo _MG_7335_zpscr5yq51v.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram