Nizzan lomalla syttyi rakkaus muuhunkin, kuin itse lomakohteeseen. Olin aiemmin elänyt suuressa harhaluulossa kuvitellen viikunoiden olevan pahan makuisia. Mielikuvani asiasta olin muodostanut viikunahillo kokeilujen jäljiltä joskus aikaa sitten, enkä sen koommin ollut asiaa vaivautunut ajattelemaan tai päätynyt viikunaa maistamaan.

 photo sofiaf_fig1_zpsqruqeb5m.png

Salaa olin kuitenkin ihaillut kauniita tuoreen viikunan paloja toisten salaateissa ja kokenut erikoista annoskateutta muiden nauttiessa tästä hedelmästä ja itse vielä kuvitellessani etten pidä siitä. Vaan kuinka väärässä onneksi olinkin! Tätä salaattia tarjoiltiin Nizzalaisessa ravintolassa alkupalana ja päätin annoksen nähtyäni kokeilla minäkin vaikka tuore viikuna alkuun hieman epäilyttikin. Viikunan ja fetan yhdistelmä on makuaisteille parasta mitä tällä hetkellä tiedän. Viikunasalaattia on tullut tehtyä useaan otteeseen lomalta palattua ja vaikka se ehkä enemmän alkupala onkin on se itselleni käynyt hyvin töiden jälkeen kevyemmästä illallisesta.

Tärkeintä tässäkin on tietysti hyvät raaka-aineet, sillä annoksessa on kyse puhtaiden makujen yhdistelmästä. Tomaatteina tässä annoksessa toimivat parhaiten miniluumutomaatit ja erityisesti keltaiset lisää annokseen kivaa väriä. Tuoreita viikunoita löytyy onneksi nyt isompien kauppojen hedelmähyllyiltä, mutta ajoissa saa olla sillä ovat sen verran suosittua tavaraa, että pariin otteeseen hylly on ammottanut tyhjyyttään viikunoiden kohdalla. Tämän annoksen kanssa kannattaa myös panostaa kunnon oliiviöljyyn ja valita se oikea fetajuusto. Oman Alziarin oliiviöljyni toin tullessani Nizzasta, mutta hyviä löytyy myös ihan perus marketin hyllyltä!

 photo sofiaf_fig2_zpssbjg4zad.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram