photo copenhagen1_zpsv2g7jtvu.png

- Kööpenhamina kaupunkina oli kuin pieni Berliini, mutta puhtaampi. Pohjoismaisuus paistaa läpi tietyissä asioissa, mutta yllätyin kuinka keskieurooppalainen kaupunki lopulta kuitenkin on.

- Tanskankielestä vitsaillaan usein, että sitä on lähes mahdoton ymmärtää ja melkoiselta siansaksalta se kuulostaakin. Varsinkin näin sekä ruotsia että saksaa opiskelleena oli huvittavaa koittaa seurata puhetta, kun tunnisti sanoja näistä kahdesta eri kielistä sieltä täältä.

- Sen lisäksi, että tanskalaiset ovat äärimmäisen tyylikästä väkeä jäin ihan ihmettelemään miten kauniita ja komeita ihmiset Tanskassa ovat. Ja tarvitseeko sitä pituutta edes mainita? Tunsin itseni useammassakin paikassa kovin lyhyeksi, mikä on melko poikkeuksellista.

- Tanskan kruunun kurssia tuli jumpattua useampaankin otteeseen matkalla. Myönnettäköön, etten edelleenkään ole kaavasta ihan täysin perillä. Niinpä lopulta ostokset tuli usein arvioitua ruotsin kruunun kaavalla, mikä luonnollisesti kostautui lopussa.. Enkä viitsi edes aloittaa äyreistä puhumista.

- Kaikki välimatkat Kööpenhaminan keskustassa ja nähtävyyksille on mahdollista taittaa jalan, mikä tekee siitä loistavan viikonloppu lomakohteen.

- Tanska tuntuu olevan monessakin mielessä valikoimansa laajuudelta shoppailijan paratiisi. Upeat tanskalaiset vaatemerkit ja design huonekalu myymälät tarjoavat lähes kaikkea mitä toivoa saattaa. Laaja edustus ja myymälöiden todella korkea profiili saa miettimään, mikä on se salainen ainesosa jolla tämä kaikki pidetään yllä samalla, kun toisaalla puhutaan lamasta?

- Pieni merenneito -patsas lienee tunnetuin nähtävyys Kööpenhaminassa. Tässä tulee kuitenkin pieni tunnustus: en ole nähnyt kyseistä patsasta. Heti alkuun kävimme porukalla läpi, mitä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kukin toivoi lomalle. Melkein kuin yhdestä suusta kaikki totesivat ensimmäisenä, että kyseisen patsaan voisi oikeastaan kokonaan skipata turistikierroksella.

- Värikäs ja boheemi vapaakaupunki Christiania on todella ajatuksia herättävä paikka. Alueen historia ja vapaakaupungin ihmisten elämä vaikuttavat jollain tapaa kiehtovilta. Jos itsenäisen alueen vaihtoehtoinen elämäntapa ei kiinnosta niin ainakin hilpeyttä herättävät alueen rakennusratkaisut. Hobittitaloa ei tarvitse lähteä etsimään enää maailman toiselle puolen Uuteen-Seelantiin, sillä sellainen löytyy täältäkin!

- Tanskalaiset sen todistivat: smørrebrødkin voi olla kuin taideteos. Oikeastaan se ei pelkästään voi olla sitä vaan sen myös ehdottomasti kuuluu olla! Annosten esillepano Kööpenhaminassa on viety täysin uudelle tasolle.

- Joka paikka on täynnä polkupyöriä ja lähes jokaisella kadulla on polkupyörämyymälä. Polkupyöräparkit ovat paikoin niin suuria ja täynnä, että ihmettelen miten ihmiset löytävät lopulta takaisin omalle polkupyörälleen?

 photo copenhagen2_zpstz1qz2uk.png

 photo copenhagen3_zpsa7joednw.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram