Ulkomaanmatkoilta kotiin tuomisiksi tarttuu mukaan nykyään yhä useammin käyttötavaraa. Lähes poikkeuksetta matkaan lähtee myös paikallisia herkkuja ja niin tälläkin kertaa. Paikallisiin ruokakauppoihin tutustuminen onkin mielestäni kiehtovaa ja kertoo yllättävän paljon vieraan maan elämästä. Tälläkin kertaa tuliaisostoksia etsittiin vaatekauppojen lisäksi ihan perinteisistä ruokakaupoista.

 photo copenhagen_souvenirs1_zpsbbumuqw9.png

Pålægsschokolade

Voi kyllä, tanskalaiset syövät suklaata jopa leivän päällä! Herkuttelun taitavat tanskalaiset eivät voi pahasti olla väärässä tämän kanssa, joten pakkohan sitä oli ostaa yksi paketti kotiin testattavaksi. Enää täytyy tutkia millaisen leivän kanssa näitä juuri leivän päälle tarkoitettuja pieniä ja ohuita suklaalevyjä kuuluukaan syödä. Täytyy myöntää, että hieman vieroksun ajatusta, mutta avoimin mielin aion koittaa tätä tanskalaisten herkuttelu tapaa!


Mellemlægspapir

Mistä tietää, että tanskalaiset todella rakastavat smørrebrødejaan ja ottavat koko homman erittäin tosissaan? Viimeistään siitä, kun kuulet, että on olemassa smörreille tarkoitettuja pieniä voileipäpapereita. Mellemlægspapiria lähdettiin ihan tarkoituksenmukaisesti metsästämään ruokakaupan hyllyiltä tuliaiseksi, sillä ajatus voileipäpapereista tuntui mieltä ylentävältä huvittavalla tavalla ja yhtäkkiä tarpeelliselta myös omaan keittiöön. Vielä hauskempaa koko jutusta teki tuttu logo pakkauksessa. Nyt odotankin tuotteen lanseerausta myös Suomeen!


Summerbird 

Lisää herkkujakin tuli kannettua matkatavaroissa takaisin kotiin! Summerbirdin orgaaniset erimakuiset kuorrutetut mantelit tulivat ensimmäistä kertaa vastaan Torvehallernin myymälässä ja se oli menoa ensimmäisestä maistiaisesta lähtien. Makuja ja muitakin herkkuja on kymmenittäin, mutta amber maun kohdalla on mielestäni päästy makean ja suolaisen täydelliseen yhdistelmään.


Moss Copenhagen

Tanskassa on useita upeita vaatemerkkejä, mutta kun uusi kiehtova merkki löytyi tuntui heti, että täältä täytyy löytää itselle jotain! Ruusukullan väriset sormukset löytyivät lopulta merkin pop up outletista aikani täysiä laatikoita pengottuani parhaita paloja valiten. Sopivat muuten täydellisesti Berliinin Mauerparkista löytämäni sormuksen kanssa.

 photo copenhagen_souvenirs2_zpsr89fvxom.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram