Kööpenhamina ja Tanska ovat monella tapaa pinnalla tällä hetkellä. Muodin ja designhuonekalujen ohella Kööpenhamina on suosittu matkakohde kulinaristeille ja kaupungista löytyykin varmasti ravintola jokaisen makuun. Vaativampaan makuun Kööpenhaminalla on tarjota peräti 15 Michelin-tähdin palkittua ravintolaa.

Rennommalla otteella loistavaa ruokaa tarjoaa tietysti useat ravintolat ja kahvilat, mutta erityisesti suosittelen Kööpenhaminan Papirøen saarella olevaa Copenhagen Street Foodia. Kaksi suurta hallia täynnä herkullista katuruokaa tarjoavia pieniä kojuja. Kuulostaa kenties jo tutulta konseptilta viime kevään Berliinin reissulta? Konsepti on siis jo valmiiksi toisaalla hyväksi todettu, mutta täällä se hieman paranee sillä paikka on auki viikon jokaisena päivänä!

 photo papiroen1_zpstkl0ljwe.png

Siinä missä Berliinin Street Food Thursday tapahtumassa joutui kulkemaan melkoisessa tungoksessa sai täällä kulkea vapaammin, mutta porukkaa riitti täyttämään lähes kaikki alatason pöydät ainakin lauantai-iltapäivänä. Toisaalta täältä puuttui se tietty hurmaava tunnelma joka Berliinissä saavutetaan tapahtuman kautta, mutta uskoisin, että täälläkin meno vain paranee iltaa kohden. Pöytäkin löydettiin lopulta rakennustelineille rakennetulta yläkerrokselta, mistä saikin kattavan kuvan paikan tarjonnasta.

Copenhagen Street Food on loistava vaihtoehto Torvehallerneen suuntaaville – tai mikseipä sitä kävisi molemmissa niinkuin meidänkin porukka lopulta päätyi tekemään. Molemmissa paikoissa pääsee maistelemaan vähän pienempiä herkullisia annoksia, mutta jos mietit näiden kahden väliltä suosittelen ehdottomasti Copenhagen Street Foodia. Homma toimii rennommalla otteella, pöydät ovat kaikkien yhteisiä joten eri kojuista annosten kerääminen ja oman menun kasaaminen käy huomattavasti helpommin. Konsepti on siinäkin mielessä mahtava, että se tarjoaa isommalle porukalle laajan valikoiman jos tuntuu siltä, ettei yhteisymmärrystä päivän menun suhteen meinaa löytyä.

Koska smørrebrød oli jo testattu aiemmin Torvehallernen puolella oli täällä hot dogin vuoro! Heti sisäänkäynniltä löytyikin sopivasti gourmet hodareita valmistava ja myyvä Pølse Kompagniet, jonka tasosta vakuutti jo kulman taakse kiertävä jono, eikä makuelämyksenkään suhteen tarvinnut pettyä. Tällä kertaa haettiin lounasta vähän pienempään nälkään, joten muut paikat jäivät tällä reissulla testaamatta. Ensi kertaa varten painoin kuitenkin muutaman ruokakojun nimen mieleen valmiiksi!

Copenhagen Street Food
Warehouse 7 & 8
Papirøen
Trangravsvej 14
1436 Kööpenhamina

 photo papiroen4_zpsmhhzhynr.png

 photo papiroen5_zpsil1a1lbj.png

 photo papiroen3_zpse85vasb9.png

 photo papiroen2_zpsxpxmcvet.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram