Vihdoin on pitkään odottamani viikko! Olen odottanut ranskalaisten ystävieni saapumista Suomeen enemmän kuin heinäkuun lopulla alkavaa kesälomaa! Vielä pitäisi malttaa odotella viikonloppuun asti ennen kuin pääsen vihdoin hakemaan kaverit lentokentältä ja nauttimaan erikoisvieraiden seurasta. Tätä jälleennäkemisen riemua ei voi pilata edes viikonlopun osittain sateinen sääennuste. Toki täällä ollaan kaikki sormet ja varpaatkin ristissä toivoen, että sadepilvet kiertäisivät Helsingin mahdollisimman kaukaa, jotta vieraat pääsisivät näkemään kaupungin parhaimmillaan. Tuli nimittäin luvattua, että kesä on poikkeuksellisen mukavaa ja lämmintä aikaa jopa meillä täällä pohjolassa. Jos tarjolla ei ole kauniita lämpimiä kesäpäiviä niin toivottavasti ainakin seesteisen valoisia kesäöitä!

 photo helsinki_zpsua2wdunh.png


Helsingin turistikierrokselle lähdetään tottakai vieraiden toiveita kuunnellen, mutta pientä taustatyötä kiinnostavien paikkojen suhteen on tullut jo tehtyä. Helsinki People Make the City kirja on kiinnostanut itseäni jo pidemmän aikaa ja lainasinkin teoksen kirjastolta ystävieni Suomeen tuloa silmällä pitäen. Kirjasta löytyikin muutamia uusia hyviä vinkkejä ja se palautti mieleen myös pari itselleni ennestään tuttua paikkaa, jotka varmasti olisivat mielenkiintoisia kohteita. Lisäksi Mondo kokosi juuri sopivasti jutun Helsingin uusimmista tärpeistä.

Vielä kuitenkin odottelen tosiaan ensin, että kuullaan vieraiden toiveet ja katsotaan miten saadaan mahdollisimman paljon toteutettua. Ihan kaikkea kun ei millään ehdi näkemään niissä kolmessa päivässä, jotka ranskalaiset ystäväni täällä Helsingissä viettävät. Kaiken Helsingissä nähtävän lisäksi veisin vieraat mielelläni tutustumaan maalaismaisemiin kotiseudulleni Hämeeseen, mutta nähtäväksi jää riittääkö siihen lainkaan aikaa. Myös tasokkaat, mutta hieman edullisemmat suomalaista ja skandinaavista ruokaa tarjoavat ravintolat ovat olleet tarkkailun alla ja vinkkejä hyviin paikkoihin otetaan vastaan! Alle kokosin pientä listaa kaupunginosittain tulevaa viikonloppua varten paikoista, joiden uskoisin olevan mielenkiintoisia. Vinkkaa jos listalta puuttuu mielestäsi jokin kiva paikka!


Töölö

Cafe Regatta
KuuKuu
Aito
Ateljé Finne
Korjaamo
Temppeliaukion kirkko


Kallio, Merihaka & Sörnäinen

Kulttuurisauna
Teurastamo
Siltanen


Punavuori, Ullanlinna & Hernesaari

Huvilakatu
Kuuma
Löyly
Lokal
Roomage
Restroom


Kruununhaka, Kaartinkaupunki & Katajanokka

Helsingin Tuomiokirkko & Senaatintori
Kappeli
Kauppatori
Kanavaranta
Vanha Kauppahalli
Juuri
Latva


Suomenlinna

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram