Viikonlopun viettoon vinkkiä tulossa! Jos et ole jo ehtinyt käydä Tuomaan markkinoilla niin suosittelen ehdottamasti käymään siellä alkavan viikonlopun aikana, sillä pian viedään viimeisiä ennen h-hetkeä. Joulu on jo ihan ovella ja joulutori avoinna vielä 22.12. asti eli hopihopi Senaatintorin suuntaan. Täältä löydät kotimaiset herkut joulupöytään, viimehetken lahjaideat ja tietysti sen tärkeimmän – joulun tunnelman!

 photo tuomaanmarkkinat2_zpsp880hfl0.png

Tuhannet kauniisti loistavat valot, myyntikojuja koristavat havuköynnökset ja glögin tuoksu takaavat joulufiiliksen vaikka maa onkin mustana. Mikä sen parempaa kuin tutkia suloisten pienten kojujen tarjontaa lahjakujilla tai piipahtaa markkinoiden keskeltä löytyvän ruokapihan kautta nappaamassa evästä ja lämmintä glögiä. Kaikenlaisia herkkuja löytyy toki myös pitkin lahjakujia eli vatsaa ei kannata syödä täyteen heti alkuun vaan säästellä vähän matkanvarrelle.

Tarjolla on paljon perinteisiä käsitöitä, mutta myös uudempaa suunnittelua. Omia suosikkejani olivat herkullisia kermatoffeita myyvä Gopala, lifestyle-kauppakonsepti Cilla's ja merinovillaisia päähineitä valmistava Villawool. Punaisen Ristin kojulta löydät myös aineettomat lahjat! On ilo nähdä niin paljon kerralla laadukasta kotimaista tuotantoa. Koko komeuden kruunaa joulutorin keskellä oleva kaunis vanhanajan karuselli, joka tarjoaa pyörähdyksen menneen ajan loisteessa ja hetken levähdyksen ennen kuin on aika tutkia toinenkin puoli joulutorin tarjonnasta.

Lämmin suositus joulutorivierailulle vaikka matkankin takaa! Itsekin olisin mieluusti käynyt paikalla viikonloppuna paremman ajan kanssa, mutta tänään suuntaan illalla laivalla kohti Tallinnaa. Sielläkin tosin pääsen onnekseni joulutori tunnelmiin. En malttaisi odottaa, Tallinnan vanha kaupunki ja sen pienet kujat ovat kauneinta mitä tiedän näin joulun alla!

 photo tuomaanmarkkinat9_zpsjf73ktmp.png

 photo tuomaanmarkkinat7_zps1h9fb7nr.png

 photo tuomaanmarkkinat6_zpszk02vlg5.png

 photo tuomaanmarkkinat10_zpsqysngmsa.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram