Vaikka Helsinki suhteellisen pieni kaupunki moneen muuhun verrattuna onkin saattaa kaupungin keskustan vilskeessä kosmopoliitimmallakin tulla kaipuu vähän väljemmille vesille. Varsinkin tuhannet eri tarjouspäivät sekä jouluruuhkat aiheuttavat ainakin ruudun tällä puolen harmaita hiuksia. Onhan se vähän vaikea päästä rauhalliseen joulunodotustunnelmaan, kun tuntuu että jatkuvasti toinen toistaan suuremmat ja tärkemmät alekampanjat vaativat huomiotaan räikyvällä mainonnallaan.

 photo caferegatta2_zpsa7fyry6o.png

Vaan hätä ei ole tämän näköinen! Täydellisen rauhalliseen joulutunnelmaan on mahdollista päästä myös täällä Helsingissä ja vieläpä ihan kivenheiton päässä keskustasta. Ja ainakin näin joulun alla tässä paikassa on sopivasti myös Lapin tunnelmaa. Töölössä sijaitseva ulkoilmakahvila Café Regatta on kaunis pieni ja idyllinen punainen tupa meren äärellä.

Ympäröivä merimaisema ja suloinen rakennus itsessään ovat jo näkemisen arvoisia. Tällainen sympaattinen rakennus yllättävässä paikassa herättää pelkkiä lämpimiä ajatuksia. Eikä täällä tarvitse pelkkien ajatusten voimin lämmitellä. Vanhoilla tavaroilla ja kalusteilla sisustetun tuvan sisältä löytyy istumapaikkoja, mutta suurta suosiota nauttivan kahvilan sisällä olevat istumapaikat onkin usein varattu. Tänne kannattaakin siis suunnata tarpeeksi aikaisin aamusta tai arkisin.

Lisää istumapaikkoja löytyy runsaasti ulkoa ja paras paikka onkin nuotion äärellä. Ulkona odottavat porontaljoilla pehmustetut penkit nuotion äärellä, koristeltu joulukuusi ja kahvilan viereen parkkeerattu sympaattinen Lada, joka on tulevan juhlan kunniaksi koristeltu joulupaketein. Aika usein penkit nuotion äärelläkin saattavat olla täynnä, mutta tilaa löytyy melkein aina kysymällä. Yhteishenki porontaljojen päällä nuotion äärellä lämmitellen on vähätellen hieman erilainen kun tarjousten perässä marketeissa juostessa.

Paikka on varmasti monelle jo entuudestaan tuttu, mutta suosittelen jokaista ainakin joulun kiireiden keskellä kamppailevaa käymään paikan päällä tähän vuodenaikaan lepuuttamassa hermoja. Täällä kiireetön tunnelma, hyvä asiakaspalvelu ja herkulliset korvapuustit tekevät taikojaan ja selkiyttävät joulun sanomaa!

Merikannontie 8, 00260 Helsinki

 photo caferegatta3_zps4eykgnqx.png

 photo caferegatta5_zps80xet0nj.png

 photo caferegatta8_zpsugcubkql.png

 photo caferegatta1_zpsefsfmsdb.png

 photo caferegatta6_zpssmaxurjw.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram