Vaikka kaipuu kauemmille maille on jatkuva on hyvä muistaa pitää silmät avoinna kaikelle sille kauniille mitä meillä on ympärillämme täällä Suomessa. Myönnän ensikättelyssä olevani juuri se tyyppi, joka tutkii odottavan vapaaviikonlopun varalle äkkilähtöä johonkin Euroopan kauniista kaupungeista. Nykyään kuitenkin myös kotimaan sisällä matkustaminen kiinnostaa huomattavasti enemmän. Syiksi voi laskea muun muassa iän mukana tulleen viisastumisen ja lisääntyneen uteliaisuuden kaikkia uusia paikkoja kohtaan.

 photo kuopio_zpshyiztxag.png

"On lottovoitto syntyä Suomeen" -fraasi ei varmastikaan ole päässyt menemään keneltäkään ohi. Komppaan vahvasti tuota jo kuluneeksi käynyttä sananpartta. Pitkältä ja lyhyemmältäkin reissulta on aina mukava palata kotiin. Jotkin asiat vaan on paremmin täällä kotona!

Puhtaus
Rutiininomaisesti matkalta kotiin palattua tulee vedettyä syvään sisään henkeä ja hitaasti ulos. Kyseessä ei ole joogan loppurentoutus vaan yksinkertaisesti tuntuu hyvältä hengittää keuhkoihin pitkästä aikaa puhdasta ilmaa! Ja kuinka ihanaa on, kun hanasta saa kylmää puhdasta vettä. Vaikka monissa kohteissa hanavettä voikin huoletta juoda on se toisinaan niin pahan makuista, että mielummin tulee ostettua pullotettua vettä.  Sen lisäksi, että Suomessa ei tarvitse syynätä ruokaostoksiaan muuntogeenien varalta löytyy täältä ihan mahtavia superfoodeiksikin luokiteltuja herkkuja. Ja mikä parasta monen tapauksessa melkein omalta takapihalta!

Turvallisuus
Pienellä budjetilla päätyy usein niihin kaikista halvimpiin lentoihin, mikä samalla tarkoittaa usein myös sitä, että kohteeseen saavutaan tai sieltä lähdetään mitä mielenkiintoisimpina vuorokaudenaikoina. Toistaiseksi kaikilta suuremmilta harmeilta on onneksi vältytty, mutta kieltämättä jännittävissä tilanteissakin on oltu. Kun lento lähtee aikaisin aamusta ja kentälle tulisi startata julkisilla asemalta juuri niillä kriittisillä aamun pikkutunneilla käy mielessä useampiakin epämiellyttäviä skenaarioita ja sitä miettii pitäisikö sitä oman turvallisuuden takia kuitenkin päätyä taksiin. Kun sama tilanne toistuu täällä Suomen päässä en joudu miettimään, missä uskallan liikkua ja mihin aikaan.

Vapaus
Monessa asiassa täällä saatetaan laahata vielä perässä, mutta yleisesti kullakin on vapaus valita, tulla ja mennä sekä toteuttaa itseään. Ollaan erilaisia, mutta samanarvoisia ja jokaisella on useita mahdollisuuksia joista valita. Yleinen ilmapiiri on vapaa ja salliva, eikä esimerkiksi tietty tausta sulje ketään ystäväpiiristä pois.

Luotettavuus
Maailmalla introvertiksi koettua suomalaistyyppiä saatetaan kiusoitella milloin mistäkin vähemmän miellyttävästä ominaisuudesta, mutta luotettavuudessa suomalainen päihittää aina. Vahva oikeudentaju meissä tekee Suomesta turvallisen paikan asua ja matkustaa. Vaikka rutiininomaisesti kahvilassa käydessä pidänkin käsilaukun visusti näpistelijöiden ulottuvilta tiedän, että täällä se ei ole välttämätöntä. Hukatut tavaratkin löytävät useimmiten takaisin omistajilleen.

Luonto
Luonto – sitähän meillä täällä riittää! Sen lisäksi, että luonto tarjoaa meille makoisia antimiaan on täällä upeat maisemat. Pitää vain muistaa hetkeksi pysähtyä ja katsoa kunnolla. Vaikka tämän hetkiset pakkaslukemat hieman jäytävätkin työmatkansa kävellen taittavaa täytyy siitä huolimatta todeta, että Suomen kaikki neljä vuodenaikaa ovat kyllä upeita. Useimmat meistä taitavat haaveilla ikuisesta kesästä, mutta todellisuudessa kaikissa neljässä vuodenajassa on jotain äärimmäisen kutkuttavaa ja kaunista kun luonto muuttaa muotoaan niiden mukana.

 photo finland3_zpsg4bowfbp.png

 photo finland2_zps8tmozvmf.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram