Minä: "Minkälainen on fenkoli?"
Ystävä: "No se on se vähän sipulin näköinen."

Näin alkoi keskustelu, kun ystäväni oli luvannut valmistaa meille illalliseksi fenkolikeittoa. Vielä kaupan hevi-osastollakin fenkolia etsiessäni olin vähän eksyksissä ja mietin voiko niin hauskan niminen vihannes todella näyttää tylsältä sipulilta. No kyllähän se vähän näyttää, mutta paljon freshimmältä.

 photo fenkolikeitto1_zpschijvasm.png

Seuraava jännitysmomentti koettiin, kun siirryttiin keittiön puolelle valmistamaan keittoa jolloin ystäväni tokaisi kuinka tuore fenkoli tuoksuu ihanasti salmiakilta ja lisäsi heti perään "kai sä tykkäät salmiakista?". Fenkoli tosiaan tuoksui vähän salmiakilta, joka valitettavasti kuuluu omalle inhokkilistalleni. Nopealla googlettamisella selvisikin, että fenkolin aromaattinen pääaine on anetoli, jota on myös aniksessa! Tässä kohtaa kävin jo mielessäni läpi Woltin ravintolatarjontaa pahimman varalle.

En kuitenkaan joutunut turvautumaan varasuunnitelmaan, sillä fenkolikeitto maistui aivan taivaallisen hyvältä! Ei siis helpotuksekseni lainkaan salmiakilta. Pelkkä tuoksukin sen ehti jo varmistaa, ettei tässä enää mitään kotiinkuljetus sapuskaa tarvitse lähteä tilailemaan. Leffaevääksi myöhempää varten meillä sattui olemaan pöydällä odottamassa kulhollinen ruisnappeja josta nappasin yhden lusikoidakseni sillä keittoa. Oli sen verran hyvää, että ruisnapit on kulkeneet käsikädessä keiton kanssa.

Fenkolikeitto oli jo ensikokeiluna täysi napakymppi ja onkin siirtynyt helppoutensa sekä makoisuutensa takia omaankin repertuaariini. Sen lisäksi, että keitto on hyvää ja vieläpä äärimmäisen helppo valmistaa helpottaa se seuraavien päivien "mitä tänään tehtäisiin" -ruokapulmien kanssa. Harvemmin pidän uudelleen lämmitetystä ruoasta, mutta keitot ovat tässä poikkeus. Helpottaakseni kiireisiä päiviä ennen matkaan lähtöä valmistin eilen taas kattilallisen tätä keittoa. Jääpähän enemmän aikaa pakkaamiselle!

 photo fenkolikeitto3_zpsjanglioa.png

lihaliemikuutio
fenkoli
pieni sipuli
2 valkosipulia
1/2 purjo
2 pientä kesäkurpitsaa
125g koskenlaskijaa

timjamia
valkopippuria

Kiehauta 1,5 litraa vettä lihaliemikuution kanssa ja lisää pilkotut vihannekset, sipuli sekä valkosipuli kiehuvaan veteen. Anna vihannesten kiehua kunnes ne ovat kypsiä, minkä jälkeen voit kaataa osan keitinvedestä pois. Lisää koskenlaskija vihannesten joukkoon ja sekoita sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta välissä keitto timjamilla ja valkopippurilla.

 photo fenkolikeitto4_zpsyrq5utx6.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram