Pakkaaminen, miksei se koskaan muutu helpommaksi? Kaksi yötä matkaan ja tilanne on jälleen tarkan suunnittelunkin jälkeen se, että pelkään unohtavani jotain hyvin oleellista. Tästä syystä usein huolella valitsemieni vaatteiden lisäksi matkaan lähtee muutamia ylimääräisiä juttuja – just in case.

Aika monta kertaa matkaan on tullut otettua esimerkiksi treenivaatteet, koska nehän ei lopulta vie edes niin paljoa tilaa. Mahdollisesti mukana kannetaan myös parempaa vaatetta illallisia varten koska voihan olla, että illalla tekee mieli pistää parasta päälle. Oma lukunsa on ne vaatteet joita normaalisti ei tule koskaan käytettyä, mutta jostain syystä pakatessa tulee mieleen, että juuri tätä saattaisin tarvita matkalla.

 photo carryon_luggage_zpsc1nbjgn1.png

Silloin tällöin leikittelen mielikuvalla siitä, että olisin tyylikäs pukumies, joka pakkaa bisnesmatkalle mukaan yksinkertaisesti upean pukunsa ja muutaman vaihtopaidan. Toimii joka tilanteessa paitsi tietysti niissä treeneissä. Ehkä mielikuva tilanteesta on jokseenkin turhan ruusuinen, mutta ainaakaan niiden lennolle matkustamoon vietävien nesteiden kanssa ei tarvitse loruilla entten tentten teelikamentten ja pohtia sitten onko hammastahna tärkeämpi kuin meikinpoistoaine.

En kuitenkaan sen liiemmin ole pukumies kuin pukunainenkaan, joten pakkausmetodini on jokseenkin erilainen. Tällä kertaa meinasin kuitenkin uhmata kaiken maailman äkillisiä treenimotivaatiopiikkejä ja älyttömiä pakkausideoita. Lähes poikkeuksetta treeneihin ei yksinkertaisesti jää muulta aikaa, joten ylimääräistä tavaraa nyt vaan on turha kanniskella matkassa. Ne normaalistikin käyttämättömät vaatteet olen aikaa sitten oppinut jättämään pakkaamatta ja siirtämään kirpparikasaan.

Nyt matkaan lähtee ihan minimi määrä tavaraa! Päätöksessä tosin auttaa kohteessa odottava ystävän vaatekaappi, josta varmasti on apua hädän hetkellä. Kööpenhaminan sateiseen ja tuuliseen säähän olen suunnitellut varustautuvani seuraavanlaisesti:

1 x villapaita: tunnustaudun vilukissaksi, joten tämä on oikeasti itselleni ihan välttämättömyys ja päällä varmaan vähintäänkin puolet ajasta koska ystäväni mukaan Kööpenhaminassa viime päivät on vain satanut ja tuullut.
1 x neulemekko: mukavuus edellä ja mielessä pieni optimismi ainakin yhdestä aurinkoisesta päivästä.
2 x t-paita: kerrospukeutuminen on parasta myös matkoilla, koska siten pystyy parhaiten varautumaan vaihteleviin lämpötiloihin.
1 x mustat housut: uudet Mos Moshin nahkahousut (aka. Köpispants) on tyylikkäät, mutta myös tarpeeksi mukavat vetäistä jalkaan lennolle. Lisäksi nämä on aivan super lämpimät joten Kööpenhaminan tuuli bring it on!
1 x lenkkarit: koska Kööpenhaminassa meinasin suurimmaksi osaksi siirtyä paikasta toiseen kävellen. Näppärät myös jos alle vaihtuu paikallisten lempikulkuneuvo eli polkupyörä.
1 x hame: sellainen joka päällä kehtaa mennä parempaan ravintolaan (varaus on jo tehty enkä malta odottaa perjantai-iltaa) ja rennompiin vaatteisiin yhdistämällä kuljeskella päivällä tutkimassa kaupunkia.
1 x nilkkurit: edelliseen viitaten tarvitaan myös tilanteeseen sopivat kengät ja matkaan lähtee pari siistejä nilkkureita. Kuluneet lenkkarit ei ainakaan omasta mielestäni kuulu osaksi pukeutumista hienolle illalliselle.
1 x villahuivi: tarpeeksi iso jotta sen sisälle voi kääriytyä ja tarpoa pitkin katuja Kööpenhaminan tuulta vastaan. Valtavan villahuivin alla on myös hyvä torkkua lennolla.
1 x aurinkolasit: jälleen optimismi aurinkoisista kevätpäivistä. Vaihtoehtoisesti peittämään tummia silmänalusia pitkäksi venähtäneen jazzklubi-illan jälkeen.
1 x villahattu: saattaa olla, että hattu vaihtuu vielä viimehetkellä villapipoon koska se tuuli..

Näiden lisäksi pakkaan tietysti mukaan ihan perus sukkaa, yöpaitaa yms.  ja esimerkiksi täältä löytyy valmis lista siitä, mitkä kauneudenhoitotuotteet normaalisti pakkaan matkaan. Nyt kun tuota vaatelistaa tarkastelee alkaa taas kauhistuttaa. Vaikuttaa siltä, että tavaraa on taas kertynyt yllättäen ja tekisi mieli vähän karsia. Tällaisissa tilanteissa sitä haaveilee, että olisi joskus aloittanut capsule wardrobe projektin.


Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram