Tasan viikon päästä olen toisenlaisissa maisemissa – vuoden ensimmäisellä ulkomaanmatkalla. Matkaa olen ehtinyt odottaa sen varaamis hetkestä kuin pikkulapsi joulua. Jopa siinä määrin, että matkaseuralaiset ovat saaneet vähän hillitä meikäläisen intoa suunnitella turhan paljoa etukäteen tätä neljän päivän pyrähdystä Kööpenhaminaan. Tekemistä on kertynyt neljän matkaopuksen avulla neljän päivän sijasta neljäksi kuukaudeksi. Kaikkia ei kuitenkaan tuntuisi kiinnostavan kahta kuukautta etukäteen tehdä pöytävarauksia ja tutkia Köpiksen säätiedotusta helmikuun lopulle, höh sanon minä.

 photo tanska_zpsuejlrjbu.png

Matkakuumeen oireilu alkoi tässäkin tapauksessa jo ennen lentolippujen ostoa, mutta nyt kun matkaan on enää viikko on kai ihan sallittua pitää niistä jo pientä meteliäkin. Eikä näitä oireita pysty enää tässä vaiheessa millään sivuuttamaankaan. Seuraavanlaisia oireita  matkakuume on aiheuttanut täällä jo niin pitkään kuin muistan.

Keskittymiskyvyn katoaminen
Ihan matkan kynnyksellä kuvioihin tulee keskittymiskyvyn katoaminen ja varsinkin jokainen hiljainen hetki kääntää aivot automaattisesti ajattelemaan matkaa. Nyt kun matkakohde on jo tiedossa ideoita tulee selattua netistä, lehdistä, instagramista.. melkein mikä tahansa kanava tuntuu pahimmassa matkakuumeessa olevan kelpo lähde inspiroitua ja lievittää matkakuumeilua. #copenhagen ja useampi Köpis aiheinen instatili on ollut ahkerassa seurannassa tällä kertaa jo hyvissä ajoin.

Päivien laskeminen
Kun matka lopulta on päätetty ja lentoliput varattu alkaa päivien laskeminen. Maltillisimmat aloittavat viikkojen laskemisella tai aloittavat päivien laskemisen vasta ihan paria viimeistä viikkoa ennen matkaa. En taida olla sieltä ihan maltillisimmasta päästä tämän suhteen, sillä lähtölaskenta alkaa samalla sekunnilla kun lentoliput on hankittu olipa matka sitten kuuden päivän tai kuuden kuukauden päästä. Jossain vaiheessa latasin puhelimeeni jopa applikaation joka laski päivät puolestani, mutta poistin sen saadakseni lisää tilaa puhelimeen. Perinteisessä kalenteri menetelmässäkään ei ole mitään vikaa!

Mielikuvituspakkaaminen
Usein aloitan matkaa varten mielikuvituspakkaamisen muutamaa viikkoa ennen matkaan lähtöä. Sillä varmistan myös sen, että kaikki mukaan tarvitsemani vaatteet ovat puhtaana matkan koittaessa. Syyllistyn myös välillä hankkimaan uusia vaatteita sillä ajatuksella, että joku vaate sopisi mielestäni hyvin matkakohteeseen. En osaa selittää tätä oikein itsellenikään, mutta niin vain löysi taas tiensä vaatekaappiini yhdet "köpishousut".Varsinaisen pakkaamisen aloitan kuitenkin vasta korkeintaan kahta päivää ennen matkaa ja kaikesta valmistautumisesta huolimatta pelkään aina, että jotain lopulta puuttuu.

Lentokenttä unet
Lähtöä edeltävinä öinä unet on vähissä ja teema on tuttu – lennolta myöhästyminen. Pian jo kymmenen vuoden ajan olen nähnyt ennen matkaa saman unen, jossa lentokentällä en millään löydä oikealle lähtöportille koska mitkään kokeilemistani lentokentän liukuportaista eivät johda oikeaan lähtöselvityspisteeseen. Uni on itselleni jo niin tuttu, että osaan välttää aiemmin vääriksi toteamiani liukuportaita ja etsiä uusia reittejä. Jännää unessani on se, että lentokenttä on aina sama, mutta tällaista lentokenttää ei kuitenkaan ainakaan mielestäni oikeasti ole olemassa. Olenkin joskus miettinyt, että olisi hauska mallintaa unissani esiintyvä lentokenttä ja verrata sitä olemassa oleviin. Mielenkiinnolla odotan miten selviydyn seuraavan kerran yrityksestä kohti lähtöselvitystä!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram