Welcome February – sinua on odotettu! Nyt saa nimittäin olla innoissaan, sillä tässä kuussa päästään taas ulkomaille. Vielä pitäisi kuitenkin malttaa odottaa kuun loppuun saakka, että päästään matkaan. Tämän vuoden ensimmäinen matka suuntautuu ehkäpä yhteen hetken trendikkäimmistä kaupungeista nimittäin Kööpenhaminaan! Tanskasta tulevat useimmat tämän hetken kuumimmat nimet niin muodin kuin designhuonekalujen puolelta. Niiden lisäksi Tanska on ollut nyt vahvasti pinnalla suositusta hygge eli kotoilu trendistä johtuen. Tanska on siis tänä päivänä paljon paljon muutakin, kuin vanhasta laulusta tutut legoautot ja vaikeasti puhuttava kieli.

 photo sofiaf_copenhagen2_zpss56rwxfm.png

Myönnettäköön, että olen saattanut jo jokseenkin ylimitoittaa matkaan valmistautumisen. Lainasin nimittäin peräti neljä matkaopasta Kööpenhaminaan. Vähempikin olisi varmasti riittänyt ainakin tälle matkalle, sillä kohteessa ollaan vain neljä kokonaista päivää. Yksi matkaopas per päivä siis.. Paikan päältä löytyy myös Kööpenhaminaa uudeksi kotikaupungikseen kutsuva ystävä, jolla varmasti on monet hyvät vinkit tallessa. Viittä vaille valmis oma paikallinen oppaani! Ystävän Kööpenhaminaan muuton myötä uskoisin, että tässä kohteessa tulee käytyä useammankin kerran eli kaikki valmistautuminen tulee varmasti myöhemmin hyödyksi.


Mitä sitten ajattelin Kööpenhaminan matkallani tehdä?

- Seikkailla mielenkiintoisissa kaupunginosissa kuten Nyhavn ja Nørrebro, sekä vierailla vapaakaupungiksi julistautuneessa Christianiassa.

- Herkutella ja nautiskella rennoista lomapäivistä suloisissa kahviloissa ja trendikkäissä ravintoloissa.

- Shoppailla Strøget-ostoskadun varren muodikkaimmissa liikkeissä ja tutustua lähemmin tanskalaisiin merkkeihin.

- Vierailla nähtävyyksillä, joista itseäni kiinnostavat esimerkiksi Pyöreä torniNy Carlsberg Glyptotek ja Absalonin linnan rauniot. Kaupungin suosituin nähtävyys Tivoli ei valitettavasti matkani aikana ole auki (mikä loistava tekosyy palata).

- Viettää yhden illan ystävien kanssa hyggeillen.

- Ja koska matkalla eletään jo helmikuun loppua niin ehdottomasti odotan myös kevään tuntua! Kööpenhamina on kuitenkin ilmeisen kolea ja tuulinen kaupunki joten saa nähdä jääkö haaveeksi.


Jos siis tunnet Kööpenhaminan mielenkiintoisimmat kaupunginosat, suloisimmat kahvilat ja parhaat designkaupat vinkkaa niistä kommenteissa!

 photo sofiaf_copenhagen1_zps6y0xts06.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram