Tapas rakkautta
sunnuntai 29. tammikuuta 2017McCormickin ohje patatas bravaksille on yksinkertainen. Rosamunda lajikkeen perunat pilkotaan kuutioiksi, jonka jälkeen ne kiepautetaan öljyssä ja mausteissa. Tämän jälkeen perunat laitetaankin uuniin kypsymään, millä välin on hyvin aikaa pyöräyttää makoisat pimientos de padrón paprikat pannulla öljyssä. Paprikat paistetaan siten, että niihin tulee kaunis ruskettunut pinta. Ei mitään vaativaa puuhaa siis ja yksinkertaisuus onkin näiden tapasten avainsana. Vaikeinta taisi olla löytää kauppa joka myy padrón paprikoita, mutta lopulta se ihan oma lähikauppa oli yllättäen pelastus tässäkin tilanteessa. Itse olen tottunut syömään padrón paprikat runsaalla suolalla maustettuna ja paras tähän on laadukas sormisuola. Perunat nautitaan tietysti perinteisen bravas kastikkeen ja aiolin kanssa! Omatekoisen kastikkeen ja aiolin haasteet jätin seuraavaan kertaan ja oikaisin tässä kohtaa hankkimalla valmiit kaupasta.
Pahimpaan Barcelona ikävään tämä kyllä auttoi ainakin hetkellisesti. Voi kuitenkin olla, että tapas kokeilu kirvoitti muistoja sen verran, että loppupeleissä olisi kuitenkin päästävä kokemaan kaupungin parhaat palat uudelleen. Kaupungin tunnelmaa ja lämpöä olisi upea päästä aistimaan näin vuosien jälkeen!
Muita Barcelonassa hyviksi todettuja herkkuja ovat esimerkiksi pan con tomate ja kroketit. Kirjasta bongasin myös hyviltä vaikuttavia päällysteitä pohjoisespanjalaisiin pinchoksiin. Ehkäpä koitan niitä seuraaviin illanistujaisiin!
Lähetä kommentti