Barcelonan vaihdosta opintojen ohella päällimmäisenä jäi mieleen tietysti metromatkan päässä oleva hiekkaranta ja ne lukemattomat ihanat ravintolat. Ne saattoivat olla myös osasyy vaihtokohdetta valitessa, krhm. Näitä tuli oikeastaan näin jälkiviisaasti ajateltuna hyödynnettyä ihan liian vähän. Vaikka Barcelona kaupunkina ei sijoitukkaan suosikkieni kärkeen on sillä tietenkin ihan erityinen merkitys puolivuotisen opintovaihdon vuoksi ja ikävä takaisin saattaa toisinaan iskeä.

 photo sofiaf_mccormick_barcelona_zps7zauj7vf.png

Eikä Barcelonassa kaupunkina mitään vikaa ole. Viihdyin siellä vaan paremmin lomalla kuin asumassa ja opiskellen. Turistille kaupunki onkin ihan täydellinen paketti. Kaupunki, ranta, historiaa ja trendikkäät ravintolat sekä vaatekaupat kaikki samassa sievässä paketissa. Kohtahan sitä voisikin jo tehdä pienen muistelumatkan Barcelonaan. On ihan erilailla rentouttavaa lähteä lomalle kohteeseen, joka jollain tapaa tuntuu itselle jo kuin toiselta kotikaupungilta.

Pahimpaan Barcelona kaipuuseen hankin hiljattain ruokavisionääri Richard McCormickin Barcelona ruokakirjan, josta täälläkin vinkkasin. Monia Espanjalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita läpi käyneenä vielä toistaiseksi mikään ei ole yltänyt edes tyydyttävästi tasolle johon Barcelonassa asuessani totuin. Tämä saattaa olla ikuinen kirous, jonka kaupungissa asuminen on päälleni langettanut. Kuinka vaikeaa voi olla tehdä täydellisen mehevät ja mausteiset patatas bravakset tai tarpeeksi suolainen pimientos de padrón annos? Tästä ajattelin ottaa pian selvää McCormickin ohjeiden turvin. Toivottavasti tällä päästään lähemmäs autenttista makuelämystä!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram