Rakkaudesta kirjoihin – rakkaudesta kaupunkeihin. Silloin kun en pääse matkustelemaan todellisuudessa on hauska tehdä mielikuvitusmatkoja kirjojen kautta. Perinteisten matkaoppaiden avulla valmistaudun viralliseen koitokseen ja suunnittelen matkan pääpiirteet: pakolliset nähtävyydet, parhaat ravintolat ja majoituksen. Ne ihan tavalliset jutut.

 photo sofiaf_kaupungitkirjoina_zps2kfmfrrs.png

1 / 2 / 3
4 / 5 / 6
7 / 8 / 9

Sitten on taas kirjoja, jotka vievät eri tavalla syvälle maan kulttuuriin ja kaupungin elämään. Näitä ehkä ensimmäisenä monelle tulee mieleen matkailulehti Mondon matkaoppaat, joissa kaupunkeihin päästään tutustumaan paikallisen oppaan matkassa. Yleisten vinkkien lisäksi oppaat sisältävät tarinoita paikallisesta elämänmenosta ja tapakulttuurista. Näistä pokkarin kokoisista kirjoista tahtoisin valehtelematta ihan jokaisen, mutta viimeaikoina on houkutellut erityisesti visiitti itänaapuriin ja myös Lissabon on ollut jo jonkin aikaa haaveissa. Paikalliseen elämäntapaan syvemmin pureutuu myös The Little Book of Hygge: The Danish Way To Live Well. Tuosta kirjasta voisi varmasti poimia muutaman elämänviisauden.

Mondon matkaoppaiden henkisen, mutta visuaalisemman version niistä tarjoavat Helsinki - People Make the City ja Berlin N°2 -kirjat. Paikallisten jakamat vinkit rakastamistaan kaupungeista löytyvät näiden kansien välistä. Näitä opuksia ei ole kokonsa ja painonsakaan puolesta luotu matkassa kuljetettaviksi vaan niitä tulee selailla ja ihastella ennemminkin ajan kanssa vaikka kotosalla. Berlin N°2 -kirjan edeltäjän Berlin nappasin melkein matkaani viime kevään reissulla, mutta jäin hölmönä empimään miten saan sen mahtumaan mukaan käsimatkatavaroihin. Arvatkaa vaan kaduttaako? Helsingistä kertovan kirjan ajattelin hankkia ennen kesää lukemiseksi itselle ja Pariisista saapuville vieraille (can't wait)!

How To Be Parisian Wherever You Are ja Humans of New York tarjoavat kaksi hyvin erilaista kokonaisuutta muodin mekkana pidettyjen kaupunkien ihmisistä ja tyylistä. Kumpaankaan opukseen en ole päässyt vielä tutustumaan lähemmin, mutta Humans of New York -sivustoa selanneena uskallan väittää, että tässä on mielenkiintoinen kirja!

Ja mitäpä olisi vieraan kulttuurin kokeminen ilman paikallista ruokaa? Makujen kautta matkustaminen tuo maailman kotikeittiöön kaikilla aisteilla nautittavaksi. McCormickin kirjojen myötä pääsee vierailemaan tämän hetken kiehtovimmissa kaupungeissa – ei tarvitse kuin sulkea silmät, kaikki muu on jo läsnä!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram