Vuosi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin ja yhtäkkiä eletäänkin jo huhtikuun alkua. Tammikuussa haaveilin matkamessuille osallistumisesta, mutta messut jäivät itseltäni valitettavasti pienen sairastelun vuoksi väliin. Tästä syystä kauppareissulla sallin lohdutuslahjaksi itselleni ostaa Mondon vuoden ensimmäisen numeron. Mondon vuoden ensimmäinen numero oli tietysti täynnä messuihin liittyviä tarjouksia ja aiheita, mikä alkuun pisti harmittamaan kun messuille ei tullut päästyä. Tarjolla olisi ollut paljon mielenkiintoisia juttuja tänäkin vuonna!

 photo sofiaf_matkat2017_zpslzuoylnt.png

Lehden mielenkiintoisin juttu taisi kuitenkin lopulta olla Mondon valinnat matkakohteiksi kuluvalle vuodelle, mikä lopulta kirvoitti pohtimaan kunnolla omia vuoden aikana tulevia matkoja ja suunnittelemaan vielä avoinna olevia lomia. Listalta poimin muutamia mielenkiintoisia vaihtoehtoja kuten jo pidempään ajatuksissa ollut New York ja uutuutena Montenegro. Suurinpiirtein tältä näyttää vuoden 2017 matkani:


Helmikuu

Vuoden ensimmäinen reissu suuntautui Kööpenhaminaan! Odotukset matkan suhteen olivat korkealla ja niihin odotuksiin kaupunki myös vastasi. Kööpenhaminassa vietin neljä kokonaista päivää minä aikana ehti nähdä jo valtavasti. Oppaana meillä toimi kaupunkiin muuttanut ystäväni, joten liikkuminen ja suunnistaminen kaupungissa ystävän johdolla oli äärimmäisen helppoa. Ihastuin jo pelkkien matkaopaskirjojen avulla täysin Kööpenhaminaan ja tämän ensimmäisen reissun jälkeen olen entistä ihastuneempi. Toivottavasti jossain kohtaa vuotta koittaa toinenkin matka ystävän luokse Kööpenhaminaan!


Maaliskuu

Maaliskussa käytiin taas päivämatkalla Tallinnassa. Tästä en olekaan vielä ehtinyt sen kummemmin kirjoitella, mutta jälleen yksi onnistunut matka vanhaan tuttuun kohteeseen! Tällä kertaa jätettiin shoppailu vähemmälle ja oltiin tehty varaus meille uuteen ravintolaan. Ihan loistava tapa viettää päivä Tallinnassa rennosti hyvästä ruoasta nautiskellen.


Huhtikuu

Huomenna se jälleen koittaa! Pitkään odottamieni Milanon huonekalumessujen iSalonin aika on täällä taas. Edellisestä kerrasta onkin ehtinyt vierähtää peräti neljä vuotta. Päivät on melko täyteen bookattuna, mutta eiköhän siinä sivussa ehdi nauttia vähän Milanon maisemistakin.


Toukokuu

Toukokuulle on suunnitelmissa matka kaveriporukalla ystävän 30 vuotis syntymäpäivän kunniaksi. Viikonloppumatka johonkin Euroopan kauniista kaupungeista onkin ollut haaveissa jo pitkään ja mikäs sen mukavempaa, kuin päästä matkaan ystävien kanssa. Tällä hetkellä puheissa ovat liikkuneet ainakin Budapest ja Wien, mutta kohteen kanssa täytynee olla melko joustava, sillä tärkeämpää on löytää kaikille yhteisesti sopiva viikonloppu.


Kesäkuu

Voi vaikuttaa hassulta, mutta listaltani löytyy myös nykyinen kotikaupunkini Helsinki. Töiden perässä kaupunkiin muuttaneena itse Helsinkiin tutustuminen on kuitenkin jäänyt lopulta aika vähille ja elämä on siirtynyt hyvin nopeasti pyörimään niiden arkirutiinien ympärillä. Tähän tulee kuitenkin kesäkuussa muutos, kun pääsen tutustumaan kaupunkiin yhdessä ranskalaisten ystävieni kanssa – oppaana ja vähän turistinakin. Olen niin innoissani tästä, että toivoisin kesän jo olevan täällä.


Heinä-elokuu

Kesälomakohde on täällä vielä täysin auki! Viime vuonna lomahaaveissa oli Kroatian kiertomatka, mikä jäi lopulta toteutumatta loma-ajankohdan muututtua yllättäen. Ehkä siis tänä vuonna? Kroatian matkaan voisi kenties yhdistää käynnin Montenegron puolella. Tosin tänä vuonna Kroatian lisäksi haaveilen ainakin Amalfin rannikosta ja Moselin laaksosta, eikä paluu Ranskan Rivierallekaan ole täysin poissuljettu. Hyviä vinkkejä kesälomakohteen valintaan otetaan vastaan! Neljässä viikossa kun ehtisi vähän pidemmällekin matkalle.


Syyskuu

Syyskuussa matka käy jälleen Hampuriin iloisissa tunnelmissa siellä asuvan ystäväni mennessä naimisiin. Onneksi kaupunkiin tutustuminen on jo tehty niin voin täysillä keskittyä itse juhlaan ja jos aikaa jää muuhun on kaupunki vielä hyvin muistissa niin voin toimia oppaana muille.


Marras-joulukuu

Mikäli kaikki järjestyy suunnitelmien mukaan olen marraskuussa matkalla rakastamaani maahan ja kaupunkiin. Marraskuussa matkan on siis tarkoitus käydä Sydneyyn riippuen siitä, miten pitkän loman tuolle ajalle saan. Tuonne toiselle puolelle maapalloa kun on vähän turha lähteä ihan lyhyeksi aikaa. Haaveissa olisi, että tällä kertaa pääsisin rinkan kanssa käymään läpi Australian läntistä rannikkoa ja villeimmissä haaveissani paluu kotiin käy jostain Indonesian kautta.


Sellaisia suunnitelmia täällä! Varmastikin joitain muutoksia näissä suunnitelmissa tulee tapahtumaan ajan kuluessa, mutta toivottavasti kuitenkin suuri osa toteutuisi ja ehkäpä muutaman lyhyemmän viikonloppumatkan saisi vielä mahdutettua näiden matkojen väliinkin!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram