Tanskalaisten vannoutunut smørrebrød hulluus ei varsinaisesti täysin avautunut Kööpenhaminan matkalla, mutta inspiroiduin kuitenkin sen verran, että tein eräänä iltana omanlaiset versiot herkkuleivistä leffaevääksi. Kööpenhaminassa voileivät oli rakennettu näyttämään toinen toistaan upeammilta – ihan kuin taideteoksilta.

 photo saaristolaisleipa_pinchos2_zpsgvrtnj9x.png

Heti alkuun täytyy mainita, että näiden omien versioideni kanssa ei noudatettu minkäänlaisia sääntöjä, kun taas tanskalaisten voileipien kanssa monien matkaoppaiden mukaan on tarkkojakin oppeja makuyhdistelmistä. Omat smørrebrødini rakentuivat ennemminkin jääkaapin jämien hyödyntämis ideologiaan ja näin saatiin evääksi muutamaakin erilaista herkullista yhdistelmää. Ihan hauska vaihtoehto leffaevääksi ainaisten dippivihannesten sijaan.

Tällaisia smørrebrød yhdistelmiä saaristolaisleivän päälle syntyi tällä kertaa:

- sienisalaatti
- vuohenjuustolevite & prosciutto
- buffalo mozzarella & tomaatti
- brie & granaattiomena
- hummus & avokado
- tuorejuusto & lohi

 photo saaristolaisleipa_pinchos3_zpshfa23mbs.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram