Aamulento Milanoon on napattu ja suuntana pitkästä aikaa Milanon Salone del Mobile huonekalumessut. Neljä vuotta sitten messuilla ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa kertaa käytyäni olin vielä opiskelija, mutta nyt lähden matkaan töiden kautta. Messut olivat upea kokemus jo tuolloin, mutta uskon, että tämän kertainen tulee päihittämään viime kerran ja olemaan melko erilainen.

Milanossa meitä odottaa messujen lisäksi monen monta tapaamista showroomeilla, minkä lisäksi kaupungissa on paljon muutakin tapahtumaa. Milanossa olemme kolme kokonaista päivää, jotka on kaikki melko täyteen bookattuja, mutta toivottavasti aikaa jää vähän Milanon maisemien tutkailuun ja upeasta säästä nauttimiseen. Viimeksi ihastuin myös Lambraten alueen Ventura Projects varjomessuihin ja siellä olisi ihana ehtiä käydä taas.

Ihan joka paikkaan ei kuitenkaan millään ehdi, sillä niin paljon Milanossa tapahtuu tämän viikon aikana. Onneksi on kuitenkin Instagram ja sitä reippaasti päivittävät ihmiset, jotka tuovat kiinnostavimmat Milanon uutuudet kaikkien nähtäväksi. Tässä omat suosikkini seurattavaksi Instagramissa Salone del Mobilen ajaksi:

 photo venturaprojects_zpsiflzwnzd.png

@venturaprojects
iSaloni messujen lisäksi Milanon Lambraten kaupunginosassa järjestettävä Ventura Projects on näyttely, josta löytyy niitä tuntemattomampiakin suunnittelijoita ja konseptiprojekteja. Juuri tämä tapahtuma teki itseeni viimeksi suuren vaikutuksen ja olenkin odottanut innolla, että pääsisin tuolla taas käymään. Alueella oli ihan älyttömän hyvä fiilis ja esillä todella mielenkiintoisia juttuja.


 photo breradesigndistrictmilano_zpsimcnd01k.png

@breradesigndistrict
Breran alue Milanossa on tunnettu useista upeista putiikeistaan. Täällä showroomit on uusittu, on avajaisia ja uusien tuotteiden julkistus juhlia. Myymälät laitettu näyttäviksi ja paikat täyttyvät messuvieraista.

 photo livingetc_zpsbnjk0gu6.png

@livingetcuk
Sisustuslehtien lukeminen on jokseenkin jäänyt, mutta seuraan edelleen muutamaa Instagramissa. Yksi ehdottomista suosikeistani aikanaan oli Living etc ja aina silloin tällöin vielä silmäilen lehden läpi. Nyt Milanon huonekalumessujen ajan meinaan pitää kuitenkin heidän Instagramtiliään tarkkasti silmällä!

 photo yellowtrace_zpsi765s8x4.png

@yellowtrace
Sivustoa ja Instagram tiliä päivittää entisessä Jugoslaviassa syntynyt ja nykyisin Sydneyssa asuva sisustussuunnittelija Dana, joka omien sanojensa mukaan on itse diagnosoitu design riippuvainen. Instagram tilillä nähdään paljon juuri niitä erilaisempia juttuja ja veikkaanpa, että myös tuo Australia kerroin on tässä osa viehätystä.

 photo moltenidada_zpsbpl9pwlm.png

@moltenidada
Messujen ajan kannattaa pitää silmällä omien lempimerkkien Instagramtilejä, sillä Salone del Mobile on varsinaista ilotulitusten aikaa Instagramin puolella tuolloin. Omien suosikkieni mukana on ylellinen Molteni&C Dada, jonka Instagramtili muutenkin on aivan mahtavaa seurattavaa.

 photo patriciaurquiola_zps40akzpui.png
@patricia urquiola
Myös omien suosikki suunnittelijoiden kohdalla kannattaa olla tarkkana, sillä uutuuksista annetaan pieniä sneak peekeja usein jo etukäteen. Urquiolan suunnittelemat veikeät jutut jaksavat yhä ilahduttaa ja inspiroida.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram