Milanon designviikko oli jälleen unohtamaton kokemus! Aivan mieletöntä visuaalista tykitystä joka suunnalta ja luovia ihmisiä joka puolella. Kaupungissa tapahtuu tuon yhden viikon aikana niin paljon, että jostain on pakko karsia. Kolme päivää juostiin tapaamisesta toiseen ja erilaisiin tapahtumiin. Paljon jäi vielä näkemättäkin ja olisin mielelläni jäänyt vielä viikonlopunkin yli tutkimaan Milan Design Weekin tarjontaa. Eikä muuten haitannut pitkälle edennyt kevät ja +20°c lämpötilakaan. Tässä vielä viikonloppuna Milanoon matkustaville kymmenen mielestäni parasta kohdetta designviikon aikana:

 photo milandesignweek2_zpsio4wsrzc.png

Corso Como 10

Aivan mielettömän kaunis vehreällä sispihalla sijaitseva Corso Como 10 tarjoaa jotain jokaiselle. Täältä löydät taidenäyttelyn, kirjakaupan, huippumuotia, ravintolan ja aivan mielettömän kauniin puutarhan kattoterassilla. Paljon tutkittavaa siis riittää!


Ventura Lambrate

Jo viimeksi Milanon designviikolla käydessäni ihastuin erityisesti juuri Ventura Projectsin Lambraten tarjontaan ja tapahtumiin, eikä tapahtuma pettänyt tälläkään kertaa. Alueella on yleisesti mieletön fiilis ja täällä luomisenilo tarttuu. Ventura Lambrate tarjoaa täysin uudenlaisia innovaatioita ja inspiraatioita.


Ikea Festival

Tänä vuonna Lambraten alueella järjestettiin myös Ikea Festival, joka siis todella oli ihan kuin oma pieni festarikylänsä. Toisaalta tällaisen suuren huonekalujätin näyttäytyminen nuorten käsityöläisten rinnalla aiheutti ristiriitaisia tunteita, mutta tapahtumana Ikea Festival vaikutti kuitenkin todella onnistuneelta.


Spazio RO

Rossana Orlandin galleriassa en valitettavasti ehtinyt tällä kertaa käydä, mutta kaiken kuulemani mukaan paikka on todella upea. Konsepti on hyvin pitkälti samanlainen kuin Corso Como 10, mutta esillä on myös paljon nuorten suunnittelijoiden huonekaluja.


Superdesign Show

Via Tortonalla järjestettävä Superdesign Show jäi valitettavasti myös väliin tiukan aikataulun takia. Tapahtumassa on joka vuosi tietty teema ja tänä vuonna teemana on TIME TO COLOR! Paljon värikästä nähtävää siis luvassa Superdesign Showhun suuntaaville.


 photo milandesignweek1_zpsmblfnbzh.png

SaloneSatellite

Itse Salone del Mobile messut ovat tietysti nähtävyys. Kymmenet suuret hallit, joissa edustettuna on upeita huonekalumerkkejä ympäri maailman. Kun täydellisyyteen asti hiottujen messuosastojen tutkiminen alkaa tuntua itsensä toistamiselta kannattaa suunnata SaloneSatellite osastolle. Siellä nuoret lupaavat lahjakkuudet esittelevät projektejaan ja täältä monet onkin löydetty monet suuret designalan nimet.


Euroluce

Tänä vuonna messuilla oli vuorossa Euroluce näyttely, jossa esitellään uusimmat innovaatiot valaistuksen puolelta. Upeat taideteoksenomaiset valaisimet valtaavat suuren osan valtavasta hallista. Euroluce järjestetään vuorovuosittain Eurocucina tapahtuman kanssa, joten valaistuksesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä.


Via Durini

Via Durini on yksi Milanon kaduista, joka on tunnettu upeiden huonekaluliikkeiden showroomeista. Myymälät on messujen ajaksi laitettu viimeisen päälle hienoksi ja iltaisin kadun valtaavat ihmiset, jotka tulevat paikalle showroomien järjestämiin juhliin.


Brera Design District

Milanon kenties tunnetuin ja laajin design alue, jonka tutkimiseen kannattaa siis varata runsaasti aikaa. Alue on täynnä mielenkiintoisia liikkeitä ja näin Milan Design Weekin aikana tapahtumiakin on runsaasti.


Zona Tortona

Vaikka virallisesti Tortona on vain yksi katu Milanossa niin muuttuu sitä ympäröivä alue designviikon aikana Zona Tortonaksi. Alueella on runsaasti näytteilleasettajia ja tapahtumia Milan Design Weekin aikana. Lisäksi vieressä on kaunis Naviglin alue, jossa pääsee nauttimaan kauniista maisemista kanaalin varrella.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram