Koko Milanon designviikolta odotin eniten juuri Ventura Projectsin Lambraten kaupunginosan tapahtumia. Huomasin, että Ventura Projects järjesti tänä vuonna tapahtumia myös keskustassa, mutta niihin en valitettavasti ehtinyt perehtyä. Ehdin kuitenkin onnekseni piipahtaa Lambratessa aamupäivästä viimeisenä matkapäivänämme. Nähtävää täällä olisi varmasti riittänyt kokonaiseksi päiväksi ellei useammaksikin! Lisäksi torstai jolloin tänne suuntasin sattui olemaan kaunein ja lämpimin mitä Milanossa ehdimme nähdä eli juuri täydellinen tällaiselle tapahtumalle, jossa näyttelyt sijaitsevat erilaisissa tiloissa pitkin Lambraten kaupunginosaa.

 photo milan_venturaprojects_zpsoot6pgx0.png

Tiesin siis jo vanhasta kokemuksesta, että tapahtuma on jotain mitä odottaa ja ehdottomasti kokea. Lambraten kaupunginosan Ventura Design District käsittää kolme suurempaa hallia, jotka ovat designviikolla täynnä nuorten suunnittelijoiden töitä. Tapahtuma on upea luovan alan ihmisten innovaatioiden ja konseptien esittelypaikka! Kenties juuri konseptinomaisuus tekee monista täällä esiteltävistä tuotteista niin inspiroivia. Lisäksi Ventura Lambraten henkeen kuuluvat osallistavat teokset ja pajat, mikä luo hyvää yhteishenkeä ja yleistä fiilistä.

Hallien lisäksi designväki on vallannut alueen monia muita pienempiä tiloja sekä gallerioita pitkin kaupunginosaa omien tuotteidensa esittelyyn. Näyttelyitä voi siis löytyä mitä erikoisemmista paikoista pitkin poikin ja niiden etsiminen onkin vähän kuin olisi mukana aarteenetsinnässä.

Tunnelma täällä oli jo toistamiseen aivan poikkeuksellisen hyvä – vähän niinkuin kesän parhailla festareilla. Aurinko paistaa, nälkäisille on tarjolla katuruokaa ja iloista väkeä riittää, mutta musiikin sijasta kiinnostuksen kohteena on design. Oikeat festaritkin täältä kyllä löytyi. Tietysti omanlaisensa, kun kyseessä on designviikko – siitä lisää myöhemmin!

 photo milan_venturalambrate1_zpsrk5gug1n.png

 photo milan_venturalambrate2_zpsukrfgt39.png

 photo milan_venturalambrate3_zpsduwevtei.png

 photo milan_venturalambrate5_zpsnfs8nu3d.png

 photo milan_venturalambrate6_zpsgcgqwbqv.png

 photo milan_venturalambrate4_zpsu3f1cqav.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram