Magneetteja, postikortteja, t-paitoja, mukeja, avaimenperiä, pienoismalleja.. you name it and they'll have it! Matkamuistomyymälät on pullollaan pienen pientä tavaraa, jota matkoilta tuoda mukanaan. Usein matkan aikana saatan käydä muutamassakin matkamuistomyymälässä vähintäänkin fiilistelemässä. Museoiden ja taidenäyttelyiden myymälät ovat parhaita ja ne tulee usein syynättyä aika tarkastikin. En taida kuitenkaan olla oikeaa kohdeyleisiöä jääkaappimagneeteille ja I ♥ millon mikäkin kaupunki t-paidoille.

 photo travel1_zpsszbqnvlm.png

Toisilla on tapana hypätä lentokentältä matkakohteeseen saavuttuaan suoraan taksiin tai noutaa loman ajaksi vuokraamansa auto. Itsekin saatan joskus todeta esimerkiksi aikataulullisista syistä, että taksi on viisain vaihtoehto, mutta usein pyrin kuitenkin liikkumaan julkisilla ainakin silloin kun se on mahdollista. Kyseessä on tietysti alunperin puhtaasti budjetin mukainen valinta, mutta on siinä muitakin puolia. Kun tutustuu julkisten kulkuneuvojen reitteihin hahmottaa vähän paremmin vieraan kaupungin rakennetta ja siinä samalla pääsee näkemään vähän paikallista menoakin.

Matkalta palatessa taskut onkin täynnä erilaisia lippulappuja. Matkaoppaan lisäksi löytyy metrokarttaa ja matkalippua, sekä mahdollisesti vieraan maan valuuttaa ja tietysti alueen kartta. Kun taskut tyhjentää loman päätteeksi kotona pöydälle näyttää se jotakuinkin samalta kuin ylemmässä kuvassa. Tietysti sillä erotuksella, etten kuvittele Barcelonan metrokartasta olevan hyötyä Berliinissä sen pahemmin kuin Sveitsin frangeista Pariisissa.

Näissä tavaroissa kiteytyy itselleni juuri se olennaisin. Matkan teko ja kohteeseen saapuminen. Etsiminen ja löytäminen.

Matkan jälkeen sujautan nämä muille arvottomat, mutta itselleni tärkeät paperinpalaset vanhaan kenkälaatikkoon. Kokemuksien ja valokuvien lisäksi nämä ovat itselleni juuri niitä tärkeimpiä matkamuistoja. Parhaita ovat tietysti liput, joissa lukee kohteen lisäksi päivämäärä. Siksi tavallaan vähän harmittaakin lentojen mobiilitarkastuskortit..

 photo travel2_zpsufpvvwtd.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram