Juuri kun pääsin hehkuttamasta suloisen makeista viikunoista täällä alkoivat kauppojen hyllyt näyttää tyhjää siinä kohtaa missä viikunat ennen olivat majailleet. Muutaman keskustan ruokakaupan läpi käytyäni hyväksyin tappioni ja olin jo suuntaamassa tapahtuneesta allapäin kotiin ilman ostoksia kunnes onneksi tajusin tarkistaa, mitä uutta kausi on tuonut tullessaan!

 photo pear_salad_zpssst3bvzg.png

Avokado ja päärynä ovat molemmat tämän kauden herkkuja, joten niistä kannattaa nauttia nyt. Allekirjoittanut syö kyllä avokadoa ympäri vuoden, mutta päärynä on itselleni erityisesti tämän hetken juttu ja lajikkeita löytyy kaupoista tällä hetkellä useita erilaisia. Raikas päärynä on toki herkullinen sinälläänkin välipalana, mutta erityisen maukas se on yhdessä sinihomejuuston kanssa. Toimivat paremmin kuin uskoisikaan myös salaatissa. Lisää ruokaisuutta salaattiin saa helposti lisäämällä vaikkapa saksanpähkinöitä.

Näitä kahta kauden herkkua yhdistää myös toinen vähän inhottavampi asia. Molempien hedelmien kohdalla kypsymisen odotus saattaa tuntua ikuiselta ja lopulta pitkän odotuksen jälkeen ne muuttuvat yllättävän nopeasti ylikypsiksi. Vähän haastavia tapauksia siis, mutta sopivan kypsyisen hedelmän valinnassakin voi kehittyä melkoiseksi mestariksi. Itse harkitsen avokadomestarin pätevyyden lisäämistä CV:n jatkoksi, sillä kyseessä on ihan todellinen taitolaji!

 photo pear_salad2_zpsukaaaqjh.png

 photo pear_salad3_zpsv9itzffl.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram