Kerroinkin jo aiemmin tässä postauksessa löytäneeni uuden herkun lautaselleni – tuoreen viikunan! Sittemmin onkin tullut kokeiltua jos jonkun näköistä reseptiä lisäämällä viikunaa ja muutamia onnistuneita makupareja onkin jo löytynyt. Nyt kannattaa siis muidenkin ottaa kaikki ilo irti tästä kauden herkullisimmasta hedelmästä. Vielä nimittäin löytyy viikunoita kauppojen hyllyiltä, vaikkakin paras aika näyttäisi jo menneen ohi.

 photo sofiaf_croissant1_zpsk0pwflpf.png

Croissant viikunatäytteellä

Aina silloin tällöin poikkean vapaapäivän kunniaksi ostamaan tuoreen croisantin aamupalaksi. Mikäs sen herkullisempaa! Tällä kertaa croisantin täytteeksi pääsi tuorejuusto ja viikuna, jotka yhdessä luovat oikein herkullisen makuparin. Aamupalaksi yhdistelmä on hieman liian makea omaan makuuni, mutta kun aamupalan pidentää brunssin mittakaavaan löytyy näillekin herkuille paikka pöydästä. Vaihtamalla tuorejuuston vaikka feta- tai vuohenjuustolevitteeseen uskon, että tähän tulisi sopivasti suolaisuutta eli pitänee vielä testata ainakin toinen yhdistelmä!

 photo sofiaf_croissant2_zpsdxwu7hts.png


 photo fig_antipasti1_zpspjro9gaw.png

Antipasti sinihomejuusto & viikuna leivät

Varmastikin suosituin ja yleisin yhdistelmä on juurikin sinihomejuusto ja viikuna, eikä se kyllä kylmäksi jättänyt täälläkään! Näistä tekaisee nopeat ja herkulliset antipastit nautittavaksi ennen pääruoan valmistumista tai kivat naposteltavat illanistujaisiin viinin kera. Herkullinen makupari toimii hyvin myös ilman leipää, mutta tällä kertaa halusin kokeilla sitä näin!

 photo fig_antipasti2_zpsnalgunfs.png


 photo sofiaf_dessert1_zpswf3fga86.png

Jälkiruoka mascarponevaahto ja tuoreet viikunat

Jälkiruoista suosikkini suklaaherkkujen lisäksi on ehdottomasti mascarponevaahto ja tuoreet marjat. Yleensä yhdistän mascarponejuustosta ja kermavaahdosta miksattuun vaahtoon mansikoita tai vadelmia, mutta nyt kokeiluun pääsi tietysti viikuna ja sen parina karhunvatukka. Näillä onkin tullut herkuteltua muutamaan otteeseen. On nimittäin vähän liiankin helppo resepti, joten välillä herkkuhetki saattaa olla vähän liiankin kevyin perustein.

 photo sofiaf_dessert4_zpsh4ubcaft.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram