photo _MG_7729_zpsdyj9nqi2.png

Silkistä on kuin varkain tullut yksi lempi materiaaleistani vaatteissa. Montaa silkkistä vaatetta ei kaapista vielä löydy, mutta sitäkin useampi silkkipaidan mentävä kolonen. Silkki tuntuu päällä ylelliseltä ja laskeutuu kauniisti. Kuumina päivinä silkki on mukavan kevyt ja viileä, kun taas kylminä päivinä se luo lämmittävän kerroksen. Myös muutama silkkiseltä tuntuvaa muuntokuitua cuproa oleva vaatekappale on päätynynt lopulta pitkän pohdinnan jälkeen vaatekaappiini enkä ole joutunut onneksi pettymään niidenkään suhteen.

Aivan muilla asioilla kaupungilla käydessäni löysin kuvien täydellisen helmenharmaan silkkipaidan, joka ihme kyllä sopi jopa omaan ympärivuotiseen kalpeaan olemukseeni. Vaikka hintalapussa ei tällä kertaa ollutkaan punaista alelappua ei auttanut muu kuin siirtyä tuotteen kanssa kotiin kassan kautta. Miten voikaan olla niin mahdottoman kaunis harmaan sävy.

Moni tuntuu karttavan silkkiä materiaalina sen työlään hoidon vuoksi. Nykyään kuitenkin lähes jokaisessa uudemmassa pesukoneessa löytyy silkille oma pesuohjelma, jossa silkki vaatteet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta voi huoletta pestä. Tärkeintä on muistaa pitää pesulämpötila korkeintaan 30 asteessa ja käyttää silkinpesuun tarkoitettua pesuainetta. Pesukoneen silkille tarkoitettu pesuohjelma voi toisinaan olla jopa parempi kuin käsinpesu, sillä se poistaa tehokkaammin ylimääräiset pesuainejäämät ja veden.

 photo _MG_7737_zpsrkp5yi4u.png

Silk has become one of my favorite materials when it comes to clothing. I don't own many (yet..) but I constantly find myself admiring silk pieces in stores. This perfect pearl grey beauty moved to my closet a couple weeks ago. I couldn't resist even it was not on sale because of the beautiful shade of grey that suited my fair skin tone.

Many seem to evade silk clothes because it's not the easiest to maintain. Today, however, almost every washing machine has a silk wash program that could in some situations be actually better than washing by hand because the program is more effective when it comes to removing excess detergent residue and water. The most important thing is to remember to keep the washing temperature low and to use a detergent  meant for silk not to loose the shimmer of silk.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram