photo _MG_7864_zpsgddujwqv.png

Muutama viikko takaperin ehdin vapaapäivänä kiertää muutamia kivoja sisustusputiikkeja, joissa olin jo pidemmän aikaa toivonut pääseväni käymään. Kamerakin oli pitkästä aikaa mukana joten nappasin muutamia kuvia inspiraatioksi. Yksi listalla olleista paikoista oli Korkeavuorenkadulla sijaitseva Tikau, joka onkin jo varmasti monelle entuudestaan tuttu. En itse ollut aiemmin käynyt Tikaun omassa kivijalkaliikkeessä, mutta olin päässyt ihailemaan muutamia heidän tuotteitaan muualla. Tikaun matot ovat myös ihan ällistyttävän hienoja, vaikka omalla kohdallani mustavalkoisuus ja graafisuus matoissa on alkanut viime aikoina hieman kyllästyttää.

 photo _MG_7868_zpsztz1e4pl.png

Kuvasin muutamia juttuja, jotka ihastuttivat erityisesti kuten nuo ylemmän kuvan messinkiset suloiset pikku purnukat. Olen myös ihastellut aiemmin Tikaun banaanikuidusta tehtyjä koreja ja jäinkin miettimään mihin käyttötarkoitukseen sellaisen voisin hankkia. Materiaalissa on mielestäni kaunis lämmin sävy, joka tuo värinsä puolesta luonnollisuutta ja pehmeyttä sisustukseen, sekä hieman boheemia tunnelmaa vähän viimeistelemättömällä lookillaan. Tikaun hyllyltä bongasin myös kauniit Mia Höytö cosmetics purnukat joilla on mitä sympaattisimmat nimetkin. Ehdin jo harkita Lumous seerumin hankkimista talven kuivattaman ihon elvyttämiseen, mutten lopulta uskaltanut lähteä kokeilemaan ihan uutta tuotetta.

 photo _MG_7866_zpslhfejn1h.png

Mikäli Tikau on jollekin tuntemattomampi merkki niin mainittakoon vielä, että yrityksen kokoelmaan kuuluu Intiassa käsintehtyjä sisustustuotteita ja asusteita, joissa yhdistyy paikallinen estetiikka ja käsityöperinteet. Mukaan tarttui lopulta pieni vihko, jonka kannet on tehty Intialaisen sanomalehden avioliittosivuista. Tuo fakta siitä kuinka sanomalehti-ilmotukseen tarkoin kriteerein jätetyllä hakemuksella etsitään aviopuolisoa tuntui hassulta ja vietinkin hyvän tovin näitä ilmoituksia lueskellen ja lopulta valitsin mielestäni parhaat ilmoitukset sisältävän vihkosen itselleni. Mitä pidempään asiaa mietin ja ilmoituksia luin opin kuitenkin ymmärtämään asian toistakin puolta. Tikau on siis kaiken kaikkiaan kiehtova ja ajatuksia herättävä liike, jos vaan maltat pysähtyä hetkeksi!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram