3 x viikuna
torstai 3. marraskuuta 2016Croissant viikunatäytteellä
Aina silloin tällöin poikkean vapaapäivän kunniaksi ostamaan tuoreen croisantin aamupalaksi. Mikäs sen herkullisempaa! Tällä kertaa croisantin täytteeksi pääsi tuorejuusto ja viikuna, jotka yhdessä luovat oikein herkullisen makuparin. Aamupalaksi yhdistelmä on hieman liian makea omaan makuuni, mutta kun aamupalan pidentää brunssin mittakaavaan löytyy näillekin herkuille paikka pöydästä. Vaihtamalla tuorejuuston vaikka feta- tai vuohenjuustolevitteeseen uskon, että tähän tulisi sopivasti suolaisuutta eli pitänee vielä testata ainakin toinen yhdistelmä!
Antipasti sinihomejuusto & viikuna leivät
Varmastikin suosituin ja yleisin yhdistelmä on juurikin sinihomejuusto ja viikuna, eikä se kyllä kylmäksi jättänyt täälläkään! Näistä tekaisee nopeat ja herkulliset antipastit nautittavaksi ennen pääruoan valmistumista tai kivat naposteltavat illanistujaisiin viinin kera. Herkullinen makupari toimii hyvin myös ilman leipää, mutta tällä kertaa halusin kokeilla sitä näin!
Jälkiruoka mascarponevaahto ja tuoreet viikunat
Jälkiruoista suosikkini suklaaherkkujen lisäksi on ehdottomasti mascarponevaahto ja tuoreet marjat. Yleensä yhdistän mascarponejuustosta ja kermavaahdosta miksattuun vaahtoon mansikoita tai vadelmia, mutta nyt kokeiluun pääsi tietysti viikuna ja sen parina karhunvatukka. Näillä onkin tullut herkuteltua muutamaan otteeseen. On nimittäin vähän liiankin helppo resepti, joten välillä herkkuhetki saattaa olla vähän liiankin kevyin perustein.
Lähetä kommentti