Milanon matkalla kaikki muu oli onnistunutta paitsi se designinspiraation jälkeen toiseksi tärkein – ruoka! Miten voikaan olla, että maa joka tarjoaa mielestäni parhaat mahdolliset herkut onnistui tällä kertaa pettämään niin pahasti? Luulin tehneeni ravintolassa varman valinnan pastan kanssa, mutta pettymys oli kyllä suuri. Mikään ei ole ikävempää kuin todeta ravintolassa itse osaavansa tehdä huomattavasti paremman annoksen.

Totuuden nimissä hyvien ravintoloiden valmiiksi etsiminen jäi tekemättä ja siitähän saa tietysti syyttää vain itseään. Tiukka aikataulu myös aiheutti sen, että syötävä oli silloin kun sopiva aika sattui ja paikkakin valikoitui siis sen mukaan summanmutikassa. Näin jälkeenpäin olenkin sattuman kautta löytänyt useita hyviä ravintolavinkkejä Milanoon ja ne on nyt laitettu talteen seuraavaa kertaa varten.

 photo pizza1_zpsy7o0u7a9.png

Koska Italian matkan kulinaristiset kokemukset jäivät lähinnä kiukuttamaan päätin tarttua kotona haasteeseen ja siihen toiseen perinteiseen Italialaiseen. Niin koitti pizzaperjantai! Kuinka tehdä täydellisen herkullinen pizza? Omalla kohdallani täydellisen pizzan kriteerit ovat ohut ja rapea pohja, mausteinen tomaattikastike ja kaiken kruunaa lopulta tarkasti valikoidut herkulliset täytteet.

Pizzassa suosin oikeastaan vain tasan kahta eri versiota. Ensimmäinen on runsaalla aurajuustolla maustettu tonnikala pizza ja toinen on tämä tällä kertaa valmistamani. Tähän pizzaan tulee tomaattikastikkeen ja mozzarellan lisäksi prosciutto kinkkua, pinjansiemeniä, tuoreita kirsikkatomaatteja ja basilikaa - nam! Kinkun voi lisätä pizzaan kirsikkatomaattien ja basilikan tavoin vasta paiston jälkeen, mutta tällä kertaa käytin sitä hetken aikaa uunissa. Hyvän ohjeen pizzataikinaan löydät esimerkiksi täältä. Homma on lopulta aika helppoa, kun vaan ryhtyy toimeen!


Pizzataikina 1 pyöreä pizza:

1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 pkt hiivaa
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja


Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita kunnes hiiva on liuennut, jonka jälkeen lisää öljy ja suola. Lisää vehnäjauhoja noin 1/2 dl kerrallaan samalla sekoittaen. Taikina kannattaa kohottaa yön yli jääkaapissa, mutta häitäisimmät paistavat pizzan heti täytteiden valmistelun jälkeen 250 asteisessa uunissa. Paistoaika riippuu pohjan paksuudesta ja uunin tehosta. Vinkki: laita uunin lämmityksen ajaksi tyhjä pelti uuniin lämpiämään niin olet askeleen lähempänä täydellisen rapeaa pizzapohjaa, jossa piilee täydellisen pizzan salaisuus!

 photo pizza3_zpsr8iwifvp.png

 photo pizza2_zpsn7ueffml.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram