Tässä muiden matkojen välissä olen ehtinyt käydä muutamalla lyhyellä päiväreissulla Tallinnan puolella. Ihanaa miten niinkin upea kaupunki kuin Tallinna löytyy ihan muutamien tuntien laivamatkan päästä. Vaikka lyhyitä ja muutamia pidempiäkin matkoja tuohon kaupunkiin on tullut tehtyä useasti en vieläkään ole kyllästynyt vanhankaupungin kauneuteen. Toisekseen Tallinna tuntuisi jatkuvasti kehittyvän hurjaa vauhtia ja melkein joka kerta kaupungissa onkin jo jotain uutta nähtävää.

 photo tallinn_door5_zpsvus1cdlh.png

Meille on muodostunut jo tavaksi, että satamaan saapuessa tarkastetaan paikallinen sää ja päätetään sen mukaan mihin suunnataan. Jos sää on sateinen voi surutta painella ostoksille, mutta auringon paistaessa on kiva käydä tutkimassa eri kaupunginosia tai jäädä ihastelemaan vanhankaupungin rakennuksia ja tunnelmaa. Viime kerralla saatiin nauttia mitä ihanimmasta aurinkoisesta kevätpäivästä ja jäätiin pitkästä aikaa ihan vaan fiilistelemään vanhankaupungin kaduille, sillä meillä oli siellä myös iltapäiväksi pöytävaraus kivaan uuteen ravintolaan.

Vanhankaupungin tunnelma pienillä kujilla on upea ja rakennukset niin mielettömän suloisia. Lähes poikkeuksetta puhelimen albumeista löytyykin Tallinnan matkan jälkeen muutama otos jostakin rakennuksien kauniista yksityiskohdista – katoista tai ikkunoista, useimmiten upeasti koristelluista ovista. Aina löytyy uusia katuja ja niiden varrelta toinen toistaan ihastuttavampia taloja. Yksi lempipuuhistani matkoilla onkin etsiä ja kuvata vieraiden kaupunkien kujilta kauniita ovia sekä ikkunoita.

Behind every door a discovery can be made.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram