Koska kaikenlainen listojen tekeminen kuuluu lempipuuhaani listasin eräänä päivänä maita, joissa olen käynyt. Pelkän listan turvin tuntui kuitenkin, etten hahmottanut kunnolla, mitä kaikkea maailmalta retkeni jo kattoivat. Ratkaisu ongelmaan löytyi helpommin, kuin uskalsin arvatakaan. Syöttämällä googlen hakukenttään "fill in map" löysin tämän loistavan paikan, jossa voi tehdä oman karttansa. Ihan super helppoa! Vaikeinta taisi lopulta olla värien valinta. Lisäsin tuon kartan myös sivupalkkiin ja päivitän karttaa sitä mukaan, kun uusia kohteita ilmestyy. Tavoitteena tietysti: gotta catch 'em all!


Täytettyäni oman karttani havahduin kunnolla siihen kuinka paljon vielä todella on näkemättä. Koko Amerikka ja Afrikka sekä Aasiakin vielä täysin kokematta. Eikä tietenkään sovi unohtaa Antarktista – siinä sitä vasta onkin jotain kiehtovaa. Toivottavasti tähän saadaan lähivuosien aikana muutos! Mutta kuten kartasta myös huomaa on tässä ihan lähelläkin vielä valloitettavaa, joten alkuun on helppo päästä nyt kun hahmottaa paremmin suunnan. Siirrytäänpä kuitenkin sen listankin pariin:

Käydyt maat

Eurooppa
Espanja, Italia, Kreikka, Kypros, Liechtenstein, Malta, Monaco, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Venäjä, Viro

Oseania
Australia (New South Wales, Victoria, South Australia & Queensland), Uusi Seelanti (Eteläsaari)


Käytyjen maiden listani on lopulta hyvin lyhyt ja koostuu vain 16 maasta. Näistä kolmessa, AustraliassaEspanjassa ja Sveitsissä, olen myös asunut vaikkakin vain puoli vuotta kussakin.

Katsoessa karttaa näyttäisi, että Aasiassakin olisi tullut käytyä. Totuus paljastuu kuitenkin hyvin äkkiä, kun sitä vertaa listaan. Venäjän metropoleissa Pietarissa ja Moskovassa käyntiä kun ei voi kutsua Aasianmatkaksi parhaalla tahdollaankaan ja vaikka listalta löytyvä pieni Kyproksen saarikin maantieteellisesti sijoittuisi enemmän Aasian puolelle on se kuitenkin osa Eurooppaa. Lopputuloksena en todellakaan ole käynyt Aasiassa, kuin muutaman tunnin kestävien lentojen välilaskujen ajan.

Tuntuu jokseenkin hassulta, että koko kartasta suurimmat käydyt alueet muodostavat Venäjä sekä Australia. Kuitenkin näistä kahdesta valtavasta valtiosta on todellisuudessa nähnyt vain murto-osan. Erityisen hassulta tämä tuntuu vertaillessa näiden kahden laajuutta suhteessa käymiini pikkuriikkisiin valtioihin Kyprokseen, Liechtensteiniin, Maltaan ja Monacoon. Näyttäisi vähän siltä, että olen jostain syystä keskittynyt keräämään listaani enemmänkin pieniä valtioita ja siinä samalla sivuuttanut vahingossa muutaman isomman maanosan.

Pitäisikö siis jatkaa samaa linjaa ja valita seuraavaksi kohteeksi maailman pienin maa Vatikaanivaltio? Vai kenties vihdoin astua Euroopan ja Oseanian rajojen ulkopuolelle ja valita kohteeksi esimerkiksi Vietnam Aasiasta, Etelä-Afrikka, Peru Etelä-Amerikasta tai Kalifornia Pohjois-Amerikasta? Se on ainakin selvää mihin seuraavaksi suuntaan Euroopan rajojen sisäpuolella, mutta siitä lisää myöhemmin!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram