photo _MG_8991_zpsvgsisvav.png

Parsakausi aloitettiin täällä leipomuksin! Töihin ilmestyneen sisustuslehden sivujen välistä löytyi sopivasti tämä ricotta-parsapiirakka resepti kokeiltavaksi parsaviikolleni. Päätinkin siis aloittaa siitä ja jättää hieman vaativammat kokkailut vielä siinä vaiheessa myöhemmäksi. Mikään varsinainen parsalla herkuttelija en ole sillä aiemmat kokeilut parsan kanssa voidaan laskea yhden käden sormin. Ravintoloiden pitämä parsaviikkojen hype on päässyt kuitenkin tarttumaan ja päätin tämän itselleni asettaman haasteen kautta ottaa selvää mistä kaikki hehkutus on saanut alkunsa! Mutta kyllä vaan oli herkullista, ainakin tässä piirakassa. Lisäksi piirakka on sen verran helppo valmistaa ja ottaa mukaan töihin lounaaksi, että tämänkaltaisia reseptejä pitäisi opetella enemmänkin, jotta saisi vähän vaihtelua työlounaisiin.

 photo _MG_9003_zpsyczxnubp.png

8 annosta

Pohja:
125g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
400g parsaa
2 munaa
250g ricottajuustoa
1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1dl kuohukermaa
limen raastettu kuori
suolaa
rouhittua mustapippuria

Mittaa voi kulhoon ja anna sen pehmetä, jonka jälkeen lisää jauhot ja nypi murmaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita sitten piirasvuoka pakastimeen 10-15 minuutiksi. Sillä aikaa leikkaa parsoista puiset tyvet pois, kuori paksut parsat ohuelti ja pilko. Sekoita munat, juustot ja kerma keskenään. Raasta joukkoon limen kuori. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele parsat vuokaan täytteen päälle. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram