Karpathos
© Carmine Urciuoli

Edellisestä reissusta ei ehtinyt vierähtää pitkään kun kuvioihin tuli jo seuraava suunnitelma, joka vihdoin varmistui viime sunnuntaina. Tällä kertaa suuntana suurkaupungin sykkeen sijasta ainakin itselleni tuntematon Karpathoksen saari, paljon tunnetumpien Kreetan ja Rodoksen saarien välissä. Majoitumme Pigadiassa, joka on saaren pääkaupunki ja suurin alue - kamalan paljoa muuta en kohteestamme vielä oikeastaan tiedäkään. Saaresta ei löydy suurta määrää tietoa, mutta kaiken vähäisenkin löytämäni tiedon jälkeen odotan Karpathokselta rauhallista menoa, idyllisiä pikku kyliä kapeine kujineen ja luonnonkauniita kivirantoja. Erityisesti Olympoksen kaupungin sanotaan olevan kiehtova vierailukohde, jossa aika tuntuisi olevan pysähtynyt 900-luvulle. Nähtäväksi jää - toivottavasti pääsemme käymään kylässä!

Tarkoituksena olisi edellisen loman intensiivisen tahdin vastapainoksi tällä kertaa ottaa rennosti lähes kyllästymiseen asti ja siihen saaren luvataan olevan omiaan. Matkustamme saarelle hieman sesongin ulkopuolella toukokuun puolessa välissä, joten vältymme suurimmilta turistimassoilta. Tämä tarkoittaa toki myös sitä, että lämpöasteet Karpathoksella ei vielä ole huipussaan, mutta toivotaan, että saadaan nauttia auringonpaisteesta ja lämpimästä jo tuolloin. Jos ei säästä niin ainakin herkullisesta kreikkalaisesta ruoasta.

In about two weeks it's time to head out to new adventure again. This happened sooner than I dared to expect. The next adventure will take place on the Greek island of Karpathos. Way less known than for example it's fellow friends Crete and Rhodes so I'm not entirely sure what awaits us there other than beautiful nature, tiny villages, great food and pretty pebble beaches. Hopefully perfect relaxation!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram