Japaniteema sai jatkoa, kun inspiroiduin kokeilemaan kotona ensimmäistä kertaa herkullista sushi bowl reseptiä. Kotimatkani varrella on peräti viisi sushiravintolaa, jotka ohitan päivittäin ja niiden kiertäminen käy jo melkein työstä päivinä, kun ei millään jaksaisi töiden jälkeen illalla valmistaa ruokaa. Ohitettuani viimeisenkin sushiravintolan keksin vihdoin, että voisin saada tuon sushihetken toteutettua kotonakin ilman makirullien käärimistä ja kaikkea sitä näpertämistä. Niinpä suuntasin suoraan lähikaupan kalatiskille ja etsimään muita herkullisia raaka-aineita sushikulhoon.

 photo sushibowl2_zpsnmytwxxw.png


Tällä kertaa lohen lisäksi sushikulhoon valikoitui mitäs muutakaan kuin lemppareitani avokadoa ja kurkkua. Ihan hetken mielijohteesta heitin kulhoon mukaan myös cashewpähkinöitä ja ne sopivatkin ihan yllättävän hyvin yhdistelmään. Kalalle tein nopean marinadin soijasta, riisiviinietikasta ja seesamiöljystä. Mukaan pilkoin vielä valko- ja kevätsipulia sekä maustoin chilillä. Nam!

Tälle viikolle onkin tulossa mitä mielettömin huipentuma, kun sunnuntaina on luvassa Roihuvuoren hanami ja viikonlopulle luvattu ensimmäisiä kunnon kevätkelejä. Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua siis!

 photo sushibowl4_zpsklicjmle.png


 photo sushibowl3_zpsvvqoxsni.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram